IZAŠLA JE NOVA ATP LISTA: Novak započeo 385. nedelju vladavine, ali šta će biti ako Alkaraz osvoji Madrid

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2023, 11:47

IZAŠLA JE NOVA ATP LISTA: Novak započeo 385. nedelju vladavine, ali šta će biti ako Alkaraz osvoji Madrid

Đoković se oporavlja od povrede lakta.

Srpski šampion Novak Đoković započeo je 385. nedelju kao najbolji teniser na ATP listi, a tako će ostati i sledeće nedelje bez obzira da li njegov najbliži pratilac Karlos Alkaraz osvojio Masters u Madridu.

Đoković ne igra ove nedelje u Španiji, jer leči povredu lakta koja ga je mučila na Srpska openu, ali uskoro sledi i Masters u Rimu gde će najverovatnije igrati.

Kolika će biti prednost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nad Karlosom Alkarasom, zavisi pre svega od mladog španskog tenisera, koji brani trofej osvojen prošle godine. Teniser iz Mursije je posle plasmana u osminu finala, gde ga očekuje duel protiv Aleksandera Zvereva, na 5.860 poena.

Maksimalno, može da ima 6.770 bodova, što znači da bi pred dolazak u Rim, za njega u najboljem slučaju mogao da ima svega pet poena zaostatka za Đokovićem.

Poraz Španca u Madridu značio bi i veću razliku za Đokovića, a kolika bi bila, sve zavisi kada bi završio učešće.

Istovremeno, traje bitka i za treću i četvrtu poziciju na listi. Kasper Rud je već eliminisan i on ostaje na 5.165 poena. Stefanos Cicipas ima priliku da ga prestigne, ali i da se bori za treću poziciju, na kojoj je trenutno Danil Medvedev.

Nema sumnje da će biti uzbuldjivo do kraja nedelje, jer slede finalne provere pred ono što sledi za kraj sezone na šljaci, Masters u Rimu, pa potom Rolan Garos.

ATP LISTA

1. Novak Đoković 7.135

2. Karlos Alkaras 6.770

3. Danil Medvedev 5.240

4. Kasper Rud 5.210

5. Stefanos Cicipas 5.195

6. Andrej Rubljov 4.280

7. Holger Rune 4.070

8. Janik Siner 3.615

9. Feliks Ože-Alijasim 3.405

10. Tejlor Fric 3.290
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.