I Morezmo prozvala Novaka!

Izvor: Vesti-online.com, 28.Mar.2016, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Morezmo prozvala Novaka!

Prethodne nedelje glavna tema u teniskom svetu je nagradni fond za muškarce i žene. Lavinu je pokrenuo Rejmond Mur, na to se nadovezao Novak Đoković posle titule u Indijan Velsu. Našeg asa su prozivali mnogi, od Martine Navratilove, Serene Vilijams, Kris Evert.. Endi Marej je bio licemeran zalaganjem za isti nagradni fond, a pre samo nekoliko godina se bunio zbog toga. Njegov trener, Ameli Morezmo, stala je uz Škota i na zanimljiv način prokomentarisala je temu koja trenutno zaokuplja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << "beli sport".

- Nisam mu ništa diktirala, on ima snažna uverenja o svemu ovome. Njegovi argumenti su posebno zanimljivi, ima veoma široku, anglosaksonsku sliku o ovoj temi. Prema njegovom mišljenju, 100. igračica na svetu bi trebalo da ima iste mogućnosti kao 100. igrač. On misli: "Zašto bi 70. teniser na ATP listi, kada ne prodaje nijednu uzlaznicu, zarađivao više od Serene Vilijams samo zato što ima testise i rođen je iste godine kao Đoković, Nadal ili Federer?" Debata nije o tome da li je muški tenis atraktivniji, već o jednakosti prilika. Endi to razume perfektno - stala je u odbranu svog pulena Francuskinja, nekada najbolja igračica sveta.

Ona kaže da jeste muški tenis zanimljiviji trenutno, ali...

- U ovom trenutku, muški tenis je atraktivniji od ženskog, u to nema dileme. Trenutno su aktivna trojica od možda šestorice najboljih tenisera svih vremena. Ženski tenis je takav period imao pre otprilike 10 godina. Ono što ne razumem jeste to što novac koji žene zarađuju nije na štetu muškaraca, šta je onda problem? Očigledno, Rodžer, Rafa i Novak nose tenis, uključujući i ženski, koji nije na istom nivou. Ali zašto ne bi svi profitirali od toga. Smatram da bi žene mogle da igraju u pet dobijenih setova u završnicama turnira. Dodavanje trećeg seta moglo bi da polufinala i finala učini interesantnijim - rekla je Morezmo.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.