Gaudenci na čelu ATP-a, Đoković pozdravio takav izbor

Izvor: RTS, 24.Okt.2019, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gaudenci na čelu ATP-a, Đoković pozdravio takav izbor

Bivši italijanski teniser Andrea Gaudenci biće novi predsednik Asocijacije teniski profesionalaca, objavljeno je danas na sajtu te organizacije. Novak Đoković pozdravio izbor Italijana.
Gaudenci će funkciju zvanično da preuzme od početka 2020. na period od četiri godine, koliko traje mandat. Gaudenci je igrao tenis >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tokom 90-ih godina, osvojio je tri titule i najbolji rezultat mu je 18. mesto na ATP listi.

Prvi teniser sveta i predsednik Saveta igrača ATP-a Novak Đoković pozdravio je odluku da Gaudenci bude na čelu ATP-a.
"Kao bivši igrač zna kako je teniserima. Postao je uspešan biznismen nakon igračke karijere. Ima sve kvalitete da vodi Tur i radujem se što ćemo svi zajedno raditi u korist igrača i sporta", rekao je Đoković, a prenosi ATP.
Gaudenci je posle teniske karijere diplomirao prava u Bolonji, a u Monaku master na planu poslovne administracije.
Na mestu predsednika ATP-a zameniće Krisa Kermonda.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.