Fratanđelo preznojio Đokovića, Srbin na kvalitet do treće runde

Izvor: B92, 10.Mar.2019, 03:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fratanđelo "preznojio" Đokovića, Srbin na kvalitet do treće runde

Novak Đoković plasirao se u treće kolo Indijan Velsa uz nešto teži posao od očekivanog.

Đoković je morao da se potrudi da bi savladao Amerikanca Bjorna Fratanđela u dva seta sa 7:6 (5), 6:2.

Kao što se i očekivalo, Đokoviću je bilo potrebno vremena da pronađe pravi ritam posle 42 dana bez takmičarskog meča, pa je bilo dosta oscilacija u igri.

Ali Srbin je sve vreme delovao vrlo mirno, strpljivo je podizao novi igre i bio besprekoran u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ključnim trenucima, što je i prelomilo meč.

Najbolji teniser sveta će u šesnaestini finala prvog Mastersa sezone igrati protiv Nemca Filipa Kolšrajbera, koji je iskoristio karakter favorizovanog Nika Kirjosa i eliminisao Australijanca.

Đoković je krenuo impresivno, osvojio je uvodna dva servis-gema bez izgubljenog poena, dok ga je sa tribina posmatrao idol Pit Sampras.

Međutim, usledio su očekivane oscilacije u igri, a Fratanđelo je oberučke prihvatao Novakove greške i dobrom igrom prvi stiže do brejka za 3:2.

Đoković propušta priliku da odmah vrati brejk, Amerikanacu raste samopouzdanje i održava prednost, ali Srbin pokazuje svoju klasu kada je najpotrebnije.

Novak izvlači tešku artiljeriju i prvo savršenim riternom, a potom maestralnom odbranom vraća brejk u razmeni od 30 udaraca za poravnanje na 5:5.

Usledio je taj-brejk u kojem je opet prevladao Đokovićev kvalitet. Srbin ispušta vođstvo od 4:1, ali Fratanđelo ne uspeva da odoli pritisku, pravi dve greške pri vođstvu 5:4 i omogućava Đokoviću da osvoji prvi set.

To je prelomilo meč, jer Đoković motivisan preokretom pojačava ritam i sa dva rutinska brejka lako dobija naredni set za drugu pobedu nad Fratanđelom u drugom kolu Indijan Velsa u poslednje četiri sezone.

Novaku je na pobedi čestitao Sampras, uz oduševljenje na tribinama iako je većina gledalaca bordila svog predstavnika Fratanđela.

Đoković u Indijan Velsu igra i u dubl konkurenciji, pa ga pre duela sa Kolšrajberom očekuje novi nastup u tandemu sa Fabiom Fonjinijem, u nedelju uveče.

Duel Đoković – Fratanđelo mogli ste pratiti u LIVE BLOGU B92:
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ovo se zove poštovanje, BRAVO NOLE!

Izvor: Mondo, 10.Mar.2019

Novak Đoković ostvario je pobedu u drugom kolu Indijan Velsa, savladavši domaćeg tenisera Bjorna Fratanđela 7:6, 6:2. Nakon meča usledio je momenat pun poštovanja, kada je Novak prišao tribinama i pozdravio sa sa Pitom Samprasom.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.