Fondacija Novak Đoković pomaže mladim preduzetnicima

Izvor: RTS, 02.Okt.2018, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fondacija "Novak Đoković" pomaže mladim preduzetnicima

U "Dorćol placu" je otvorena dvodnevna konferencija posvećena promociji preduzetništva u Srbiji i konkretnih proizvoda za tržište, kao i izložba preduzetništva na kojoj su svoje ideje predstavila 33 domaća preduzetnika.
Među preduzetnicima su inovatori iz oblasti turizma, autori unikatnih torbi od reciklažnih materijala, proizvođači organske kozmetike i drugi, a drugog dana konferencije biće održano >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i finalno takmičenje za najbolju startap ideju na temu "Tehnološka inovacija u službi čoveka". 

Konferenciju o preduzetništvu "Dare to be Original" organizovala je Fondacija "Novak Đoković", Original magazin i Privredna komora Srbije.
Ovom događaju prisustvovao i teniser Novak Đoković, a specijalna gošća konferencije je prva žena dobitnica Nagrade EU za inovatora za 2017. godinu Mikela Magaš. 
Savetnik predsednika Privredne komore Srbije Predrag Nikolić rekao je da je konferencija lep način da se nastavi započeta saradnja PKS-a i Fondacije "Novak Đoković" čiji je cilj edukacija i promovisanje mladih preduzetnika. 
"Ovo saradnjom želimo da postanemo produžena ruka svakog mladog preduzetnika bilo da je na početku poslovanja u smislu razvoja ideja, bilo da je ta ideja već zaživela i krenula u svoju realizaciju", rekao je Nikolić. 
Prema njegovim rečima, čitav set usluga koje PKS nudi pokriva ceo aspekt poslovanja mladog preduzetnika od davanja saveta, pomoći u pisanju biznis plana i pristupa fondovima i sredstvima, do traženja poslovnih partnera. 
Kako je naveo, jedan od ciljeva saradnje PKS-a sa Fondacijom "Novak Đoković" je da se uspostavi svojevrstan tim sa tom fondacijom. 
"Kada gledate bilo koji meč Novaka Đokovića vi u kadru vidite i njegov tim koji sedi u loži i koji mu dodaje snagu i doliva samopouzdanje u krucijalnim momentima. Mi želimo da postanemo taj tim za svaku mladu osobu u Srbiji koja želi da postane preduzetnik", kaže Nikolić. 
Pozvao se na reči predsednika PKS-a Marka Čadeža koji je nedavno rekao da "iz Srbije treba da odlaze proizvodi, a ne ljudi".
Direktorka Fondacije Jelena Đoković rekla je da je ideja projekta da osnaži sve one koji žele da preuzmu inicijativu i navela da se najbolje uči u razmeni iskustava.
Dodala je da su na konferenciji izloženi radovi više od 30 preduzetnika, kako bi se pokazalo šta sve ljudi iz Srbije danas stvaraju.
Dobitnica nagrade EU za inovatorku 2017. i osnivač platforme "Music Tech Fest" koja okuplja više od 7.000 naučnika, muzičara i programera iz celog sveta Mikela Magaš rekla je da je moguće stvoriti inovacije koje pomeraju granice.
Inače, njene inovacije su pomogle di-džeju sa deformitetom ruku da svira gitaru, kao i slepoj pevačici iz Helsinkija da oseti reakciju publike preko senzora.
"Kad kreiramo nove sisteme koji mogu da pomognu ljudima i njihove nedostatke pretvore u prednost, nama je potreban svaki talentovani pojedinac", istakla je Magaš i dodala da konferencija pomaže da se svi talenti umreže i razmene iskustva.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NOVAK I JELENA U VAŽNOJ MISIJI "Kao što Nole ima podršku na terenu i mi želimo da budemo tim za pomoć mladim preduzetnicima"

Izvor: Blic, 02.Okt.2018

U Dorćol placu danas je otvorena dvodnevna konferencija posvećena promociji preduzetništva u Srbiji i konkretnih proizvoda za tržište, kao i izložba preduzetništva na kojoj su svoje ideje predstavila 33 domaća preduzetnika.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.