Fantastični Đoković razbio Dolgopolova, sjajan start mastersa u Rimu

Izvor: Vesti-online.com, 14.Maj.2018, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fantastični Đoković razbio Dolgopolova, sjajan start mastersa u Rimu

Novak Đoković pobedio je Aleksandra Dolgopolova iz Ukrajine sa 6:1, 6:3 u prvom kolu turnira iz Masters 1000 serije u Rimu.

Đoković je tako dobio svih šest okršaja sa Dolgopolovom, a ovo je bio treći na šljaci.

Novak, koji u poslednih šest godina finale u Rimu nije igrao jedino 2013. godine, odigrao je možda i najbolji meč otkad se vratio na teren u Indijan Velsu, mada se i Ukrajinac tek vraća posle pauze. Jedini mali pad koncentracije imao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << početkom drugog seta, ali on ga nije koštao.

Novaka sada čeka bolji iz meča Nikoloza Basilašvilija, 74. igrača na svetu, i 370. na ATP listi Filipa Baldija. Njih dvojica igraju tek u utorak, što znači da Đoković pre srede neće na teren.

Već u prvom gemu Novak je napravio brejk zahvaljujući sjajnim riternima, i to bez izgubljenog poena (1:0). Lako je Novak dobijao svoje gemove, a pri rezultatu 3:1 došao je do nove dve brejk lopte i realizovao je drugu dobrim napadom forhendom (4:1). Nastavio je Đoković u istom ritmu i novim brejkom je okončao prvi set već za 20 minut (6:1).

Početkom drugog seta usledila je mala kriza, Novak je češće grešio i vetar je pojačao, ali je ipak uspeo da spase brejk loptu i da povede sa 2:1.

To je osokoliko Đokovića, koji u sledećem gemu stiže do brejk lopte - na riternu se izmiče i napada forhendom, dobija kraću loptu i ponovo forhendom završava (3:1). To je bio ključni trenutak, Novak se do kraja nije suočio ni sa jednom brejk loptom i priveo je meč kraju za manje od jednog časa igre.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.