Efekat Novak Đoković – Alkaras je bolji, ali nije dovoljno

Izvor: B92, 09.Okt.2023, 11:55

Efekat Novak Đoković – Alkaras je bolji, ali nije dovoljno

Karlos Alkaras je ove sezone premašio rezultate iz prošle, ali mu to i dalje nije dovoljno za prvo mesto na ATP listi.

Momak iz Mursije je 2022. završio godinu na vrhu liste, čime je postao najmlađi kome je to uspelo (19 godina i sedam meseci).

Karlitos je igrao prošle sezone na 17 turnira, sakupivši 6.830 poena, od čega je najviše dobio osvajanjem US opena, Majamija i Madrida.

Đoković je, sa druge strane, 2022. završio na četvrtom mestu sa 4.820 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bodova. Nije igrao na Australijan i US openu zbog propisa o vakcinaciji, dok na Vimbldonu nije dobio ni poen, zbog kazne koju je ATP izrekao londonskom Grend slemu.

Bodove je osvojio trijumfima u Torinu, Rimu, Astani, Tel Avivu, kao i zahvaljujući finalu Bersija.

Devet meseci traje ova sezona, Alkaras je premašio rezultat iz 2022. za 1.535 poena, a takođe osvojio je šest titula, jednu više nego prošle.

Ipak, drugi je u ATP trci. Razlog? Ko drugi nego Novak Đoković.

Srpski as je mogao da se takmiči na sva četiri Grend slema, osvojivši Australijan open, Rolan Garos i US open i trenutno ima 8.945 bodova sa 10 odigranih turnira. Osvojio je polovinu na kojima je nastupao.

Nije sve izgubljeno za Alkarasa, pošto zaostaje samo 545 bodova u ATP trci za Torino, a još dosta bodova je u igri.

Trenutno igra Masters u Šangaju, gde mu je naredni rival Den Evans, a tu je i turnir iz serije 1.000 u Bersiju krajem oktobra.

Alkaras prošle sezone nije igrao Masters u Torinu, tako će i u tom pogledu broj bodova koje može da dobije biti veliki.

"Neću da lažem. Novak Đoković mi je na pameti svaki trening. Treniram sa ciljem, idem na turnire sa ciljem. Pokušavam da godinu završim na prvom mestu, tako da mi je Novak Đoković na pameti. Skoro na svakom treningu", priznao je Alkaras.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Vakcinacija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.