Izvor: MozzartSport.com, 29.Jul.2021, 00:56

Dobio ga je u 15 poslednjih susreta, zašto ne bi i 16?

Novak Đoković na Keija Nišikorija u četvrtfinalu Olimpijskih igara (četvrtak, oko 10h)

Više od dve godine Novak Đoković i Kei Nišikori nisu izašli jedan drugome na megdan. I, tako se namestilo da će njihov narednu duel imati ogroman značaj. U pitanju je četvrtfinalni sudar na Olimpijskim igrama koji bi trebalo da počne u četvrtak ujutru od oko 10 časova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Dovoljno je reći da je Novak dobio čak 15 poslednjih susreta protiv Nišikorija. Ukupan međusobni skor je 16:2. I to pokazuje ko je apsolutni favorit. Ali…

Mora se reći da je Kei u karijeri dobio 10 mečeva na Olimpijskim igrama i da je u tom pogledu jedan od najboljih u istoriji. Kada nastupa pod zastavom Japana, igra posebno nadahnuto. A još na sve treba reći da igra kod kuće, u svom Tokiju, u svom Japanu.

U ovom pogledu, dobra je stvar što na teniskim mečevima nema navijača, tako da u tom smislu Kei neće imati nikakvu prednost.

Dobra okolnost po Đokovića je i što jako dobro poznaje Nišikorija. Igrao je protiv njega čak 18 puta, a jedno vreme su imali istog sponzora (Uniklo), pa su često deliki obaveze u tom smislu. Neće biti tu nikakvih tajni.

Nišikori je trenutno 69. igrač sveta, a priča se da ove sedmice igra svoj najbolji tenis u poslednjih nekliko godina. Najbolji tenis igrao je 2015. godine kada se popeo do četvrtog mesta na ATP listi što mu je ujedno i najbolji plasman. Sada ima 31 godinu, iskusan je, takmiči se u svojoj zemlji i može da bude vrlo neprijatan protivnik ako stvari krenu nizbrdo.

Japanac je napravio prilično iznenađenje u prvom kolu savladavši Andreja Rubljova, a kasnije je imao nešto lakši posao protiv Girona i Ivaške. Da Nišikori nije nepobediv pokazuje i činjenica da je na Vimbldonu pred Olimpijske igre poražen od Tompsona sa 1:3 u drugom kolu. Na Rolan Garosu je pao u duelu protiv Aleksandera Zvereva, a u Haleu je izgubio u drugom meču protiv mladog Korde.

Đoković sa druge strane juri istoriju. Juri kalendarski grend slem, već je uzeo tri najveća turnira, pa sada u Tokiju želi da dođe do zlatne medalje koja mu nedostaje u prebogatoj kolekciji.

Novak se pored protivnika bori i protiv pritiska. Svi očekuju da osvoji zlato. Očekuje i on sam od sebe. Treba to sve izdržati…

Pritisak je privilegija. Bez pritiska ne bi bilo profesionalnog sporta. Ako želiš da budeš najbolji, bolje ti je da počneš da učiš kako da se nosiš sa pritiskom. I kako da izdržiš teške momente. Uspeo sam da razvijem mehanizam uz pomoć kog se borim protiv sve te buke i na terenu i van terena. Borim se protiv toga tako da mi to ne remeti koncentraciju. Imam osećaj da posedujem dovoljno iskustva, da znam sebe i znam kako treba da izađem na teren i da igram svoj najbolji tenis", rekao je Đoković.

MOZZART KVOTE ZA MEČ ĐOKOVIĆ - NIŠIKORI

Sam Nišikori je istakao da se raduje susretu sa Đokovićem.

"Radujem se susretu. Nie lako igrati u singlu i u dublu. Biće težak meč. On je broj jedan. Novak je najjači u žrebu, tako da ću morati najbolje da odigram. Inspirišu me zlatne medalje Japana u drugim sportovima, gledao sam plivanje, stoni tenis, softbol. To je dobro na Olimpijskim igrama. Čak i kada vidiš kako pobeđuju u drugim sportovima, možeš da izvučeš različite emocije", rekao je Nišikori.

Đoković je pobedom u trećoj rundi stigao do ukupno 12. na Olimpijskim igrama čime se poravnao sa Endije Marijem na večnoj listi. Ispred je samo Rodžer Federer sa 13 pobeda na OI u karijeri.

Eto još jednog motiva Đokoviću da se plasira u polufinale.

Alekandar Zverev igra protiv Žeremija Šardija i pobednik tog duela ići će na boljeg iz meča Đoković - Nišikori u polufinalu. Sastaju se još i Karen Hačanov - Ugo Uber, te Karenjo Busta - Danil Medvedev.

Nema Stefanosa Cicipasa u završnici što olakšava posao Đokoviću.

TENIS (muški singl) - ČETVRTFINALE OI

Novak Đoković - Kei Nišikori

Aleksandar Zverev - Žeremi Šardi

Karen Hačanov - Ugo Uber

Karenjo Busta - Danil Medvedev

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.