Đorđe Đoković: Novak ima veliku želju da osvoji turnir Srpska open

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Apr.2023, 14:34

Đorđe Đoković: Novak ima veliku želju da osvoji turnir Srpska open

Spektakl u Banja Luci.

Direktor turnira Srpska open Đorđe Đoković izjavio je danas da najbolji teniser sveta Novak Đoković ima veliku želju da osvoji turnir u Banjaluci. Novak Đoković je sinoć doputovao u Banjaluku, a danas je odradio prvi trening. Đorđe Đoković je istakao da očekuje veliki broj navijača na današnjim mečevima, a posebno na duelu između Dušana Lajovića i Filipa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Krajinovića.

- Mislim da bi nam svaki turnir pozavideo na imenima učesnika, koje imamo u Banjaluci. Pored Novaka Đokovića tu su i Rus Andrej Rubljov, koji je sinoć osvojio masters u Monte Karlu. Tu su još Stan Vavrinka, Gael Monfis, Borna Ćorić, Rišar Gaske, Laslo Đere, Miomir Kecmanović, Filip Krajinović, Dušan Lajović... To su sve sjajna imena. Znamo da navijači u Banjaluci jedva čekaju da počni mečevi i nadam se da će navijati za srpske tenisere. Nadam se da će Monfis da se oporavi od povrede i da napravi neke atraktivne poteze, koji će otići u svet. Želimo da ceo svet vidi šta smo napravili ovde i da pokažemo da smo pravi domaćini - rekao je Đorđe Đoković za TV K1.

On je istakao da su organizatori turnira napravili dobar posao. "Mi u organizaciji smo veliki perfekcionisti i uvek tražimo šta bismo još bolje mogli da uradimo. Čitava organizacija, moj tim, koji mene prati godinama, odradio je sjajan posao. Ja sam svima njima zahvalan na posvećenosti i radu. Rade i po 18, 19 sati dnevno da bi ugodili igračima. Uz veliku podršku svih napravili smo vanserijskih uspeh", dodao je direktor turnira Srpska open. Navijači u Banjaluci su sinoć srdačno dočekali najboljeg tenisera sveta.

- Svi su ovih dana pitali kada stiže Novak. On je sinoć stigao po najvećem pljusku na aerodrom, ali to nije omelo veliki broj navijača da ga dočeka i da se slika sa njim. Novak je imao lep i topao doček ne samo na aerodromu već već i u hotelu, teniskom centru. Siguran sam da će u danima koji dolaze Novak osetiti punu ljubav Banjalučana. On ima ovde neverovatnu podršku, kao i cela porodica Đoković. Velika nam je privilegija i čast što smo došli u Banjaluku - naveo je Đorđe Đoković.

On je istakao da je veliko interesovanje za turnir u Banjaluci i dodao se traži karta više. "Drago nam je što možemo da dovedemo neke od najboljih tenisera sveta, prvo u Beograd, a onda i u Banjaluku. Prošle godine smo imali veliki broj navijača u Beogradu. Nadam se da će ovaj turnir biti samo početak velikih događaja za Banjaluku. Narod ovde zaslužuje jedan ovakav događaj", istakao je Đorđe Đoković. Novak Đoković je slobodan u prvom kolu, a u drugom će se sastati sa pobednikom duela između Švajcarca Stana Vavrinke i Francuza Luke van Eša.

- Planirano je da Novak igra u sredu, a Andrej Rubljov u četvrtak. Nadam se da ćemo svaki dan imati zanimljiv program. Novak je neko ko je surovi profesionalac i koji gradi svoju formu iz turnira u turnir, iz meča u meč, odnosno iz gema u gem. On se uvek trudi da bude u vrhunskoj formi. Naravno da ne može da bude idealna igra na svakom turniru. Međutim, došao je u Banjaluku sa velikim entuzijazmom, motivom i željom za pobedom. Posle turnira u Banjaluci ima masterse u Rimu i Madridu, kao i Rolan Garos. Sve su to važni turniri, svaki meč je bitan, ali je sigurno da Novak ima veliku želju da osvoji Banjaluku i da ode korak dalje u odnosu na prošlu godinu kada je poražen u finalu turnira Beograda - zaključio je Đorđe Đoković.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Ivana Ikardi Rivero, sestra Maura Ikardija
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.