Đoković zbog umora propušta Rodžers kup

Izvor: B92, 26.Jul.2019, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković zbog umora propušta Rodžers kup

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odlučio je da "preskoči" Rodžers kup, Masters u Montrealu.

Đoković neće igrati u Kanadi, gde je trijumfovao četiri puta, zbog umora koji oseća nakon osvajanja Vimbldona.

Srpski teniser je posle petočasovnog maratona savladao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rodžera Federera u finalu u Londonu, pa sada želi da se bolje odmori za naredne turnire, pre svega US Open.

"Žao mi je što moram da vas obavestim da sam odlučio da se povučem sa Rodžers kupa. Uz podršku tima, odlučio sam da svom telu dam malo više odmora i vremena za oporavak pre nego što se opet vratim da igram", objavio je Đoković, "Volim Kanadu, imam mnogo prijatelja ovde koji uvek učine da se osećam kao kod kuće. Radujem se povratku i ponovnom igranju pred svima vama u Montrealu".

Novak je turnir koji se naizmenično igra u Montrealu i Torontu osvajao po dva puta u oba grada. U Montrealu 2007. i 2011, a u Torontu 2012. i 2016.

Prvi reket sveta je prošle godine eliminisan u osmini finala od kasnijeg finaliste Stefanosa Cicipasa, pa će izgubiti svega 90 bodova na ATP listi.

Đoković će verovatno da nastupi na sledećem Mastersu u Sinsinatiju 11-18. avgusta, s obzirom da mora da brani 1.000 ATP poena.

Povlačenjem Đokovića prvi nosilac na Rodžers kupu biće Španac Rafael Nadal, koji brani titulu.

Osim Đokovića, u Montrealu neće igrati ni Huan Martin del Potro, zbog povrede, saopštili su organizatori.

Rodžers kup je na programu 3-11. avgusta u Montrealu, a nagradni fond je 4,6 miliona dolara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ŽAO MI JE, ALI MORAM DA SE POVUČEM: Novak doneo odluku koja je mnoge iznenadila! Nadal zadovoljno trlja ruke!

Izvor: Kurir, 26.Jul.2019

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odlučio je da preskoči čuveni Rodžers kup, Masters koji se ove godine održava u Montrealu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.