Đoković zapravo nije u Njujorku – živi kod milijardera, komšija mu čuveni pevač

Izvor: B92, 31.Avg.2023, 14:40

Đoković zapravo nije u Njujorku – "živi" kod milijardera, komšija mu čuveni pevač

Srpski teniser Novak Đoković tokom odigravanja US opena zapravo ne boravi u Njujorku.

Trostruki šampion ovog Grend slema kao bazu koristi jedno imanje u Alpinu, u severnom delu Nju Džerzija.

Kao i ranijih godina, Novak boravi u jednom kompleksu, kod prijatelja i saradnika, Gordona Julinga, nekadašnjeg tenisera i veoma imućnog čoveka.

U pitanju je sin Roberta Zelnera, američkog milijardera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i osnivača kompanije "Alpine Associates Advisors".

Spomenute imanje je ogromno, ima oko 20 hektara, vredno je 40 miliona dolara i na njemu se nalaze pomoćne zgrade, veštačko jezero, bašte...

Juling je deo tog prostora transformisao u svojevrsni teniski centar, koji koristi najsavremeniju moguću tehonoligiju.

"Kao i prethodnih godina, Novak Đoković, ima kamp na imanju dok se priprema za US open. Juling je dugogodišni prijatelj i neformalni član Đokovićevog tima", pisao je "Njujorker" 2015. i napomenuo da je upravo Julingova tehnologija pomagala Novaku u pripremi i oporavku.

Juling je u međuvremenu proširio svoju akademiju nazvanu "CourtSense", predstavivši svoje ideje o tenisu i fitnesu.

On je svojevremeno posle koledža probao da se probije u profesionalni tenis, ali mu je najbolji plasman bilo 925. mesto na ATP listi.

Tvrdi da je uticaj trenera ključan, "ali da tehnologija, prava tehnologija, može da vidi stvari koje trener ne može. To je još jedan skup očiju. Tehnologija može da prikupi podatke koje trener ne može. Podaci će pomoći treneru da pokaže igraču da uradi ovo ili ono".

Julingov kamp ima četiri terena: zelenu šljaku, beton, crvenu šljaku kao na Rolan Garosu, ali i teren sa travnatom podlogom.

Naročito zanimljivi su tereni na zatvorenom, tvrdi, opremljeni sistemom kamera i softvera, koji beleže svaki udarac igrača i svaki potez koji napravi.

Upozorava vas u realnom vremenu, zvučnim signalom, ako je udarac završio u autu ili je loptica pala u zonu u koju vam je trener rekao.

Snimaju se brzina, putanja lopte, pređena distanca i potrošene kalorije, a sve je to dostupno na ekranu.

Ovakva tehnologija se sve više koristi u teniskim kampovima za studente, a Teniski savez Amerike je sistem implementirao i u "Flešing Medouzu".

Inače, čuveni pevač "Seal", koji je bio gost na Novakovom meču u prvom kolu, takođe je odseo na ovom imanju u Nju Džerziju, o kojem smo konačno nešto više saznali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.