Đoković za sat i po do finala Tokija

Izvor: B92, 05.Okt.2019, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković za sat i po do finala Tokija

Novak Đoković se plasirao u finale ATP turnira u Tokiju nakon pobede nad Davidom Gofanom sa 2-0 (6:3, 6:4) u setovima.

Novak Đoković ove godine prvi put igra na ATP turniru u japanskoj prestonici i kako je sam rekao želi da u što boljem svetlu dočeka Olimpijske Igre 2020. godine.

Prvi reket sveta je protekli meč završio za 50 minuta, a ovde je samo prvi set trajao skoro pa toliko.

Sa samo jednim izugbljenim poenom je Đoković >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osvojio prvi gem na svom servisu, da bi drugi gem pripisao sebi posle velike borbe i spasene dve gem lopte.

Potom je na svom servisu bio fantastičan, uspeo da veže dva gema posle odličnih servisa, da bismo gledali pravu dramu u sedmom gemu, kada je pri 4:2 za Đokovića, David Gofan imao dve brejk lopte, ali se Novak "vratio iz mrtvih" i došao na korak od trijumfa u prvom setu.

Nije mu dugo trebalo da taj set i kruniše, a to je učinio posle sjajnog servisa u devetom gemu.

U drugom setu je bila malo drugačija situacija na terenu. Bilo je znatno napetije, teže je bilo osvajati poene, a i David Gofan je iz poena u poen bivao sve bolji i bolji.

Na momente je delovalo kao da može da preokrene, pogotovo u drugom gemu, ali je Đoković uspeo da spasi čak tri brejk lopte i da povede sa 2:0. Od tog momenta, pa do kraja meča, igrači su na svom servisu osvajali gemove, pa je Đoković trijumfovao posle sat vremena i 31 minut.

U finalu turnira u Tokiju, Đoković će u nedelju od 8 časova i 30 minuta, odmeriti snage sa Džonom Milmenom.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.