Izvor: RTS, 13.Jun.2021, 20:41

Đoković za RTS: Kada čovek juri istoriju, pritisak je privilegija, obećavam da ćemo slaviti

Posle osvajanja druge titule na Rolan Garosu, Novak Đoković je specijalno za RTS prokomentarisao protekle mečeve i samo finale, koje je bilo vrlo specifično jer je najbolji teniser sveta do titule došao priredivši novi rezultatski preokret.
Najbolji teniser Srbije i sveta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Novak Đoković nadigrao je Grka Stefanosa Cicipasa u finalu Rolan Garosa sa 3:2 (6:7, 2:6, 6:2, 6:2 i 6:4) posle rezultatskog preokreta i došao do 19. grend slem titule u karijeri, a šaljivo je odgovorio na pitanje novinara RTS-a o neobičnom početku meča.

"Hteo sam da unesem malo neizvesnosti... Šalu na stranu... Čestitke Stefanosu jer je igrao vrlo dobro. Znao sam da će dati sve od sebe i bio je sjajan. Uslovi su danas bili mnogo drugačiji nego u duelu sa Nadalom i trebalo mi je vremena da se prilagodim. Cicipas je odlično odigrao prvi set, a onda je meni u drugom pala koncentracija, ali uspeo sam da se vratim", ukratko je analizirao Đoković.
Na konstataciju da je ovo veliki uspeh i pitanje šta sada oseća, Novak je istakao da se oseća vrlo neobično.
"Kad čovek pobeđuje, oseća najbolje emocije, i radost, i ponos, i sreću... U ovom trenutku i veliki umor, još sam pod adrenalinom, pa verovatno ne osećam bolove u telu koje ću osećati sutra ujutru. Ali sve su to slatke muke... Puno je pritiska bilo... Kada čovek juri istoriju i grend slemove... Ali pritisak je privilegija i to je nešto na šta sam navikao i to je nešto što me čini jačim, snažnijim, spretnijim i sposobnijim. Tako da ću iz ova dva dana mnogo naučiti, mnogo pouka izvući i definitivno to su top tri dostignuća u čitavoj mojoj karijeri", konstatovao je Đoković.
Svojevremeno je u Beogradu obećao da će osvojiti Rolan Garos i to si ostvario, ali nije želeo da daje obećanja i za Olimpijske igre.
"Ne volim da dajem obećanja jer je to vrlo nezahvalno. Jedino što mogu da obećam je da ćemo slaviti. Obećanja teško dajem, ali obećavam da ću dati sve od sebe i da ću dati svoj maksimum", zaključio je najbolji teniser na svetu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Djoković: Pamtiću ovih 48 sati ceo život

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jun.2021

Najbolji teniser sveta Novak Djoković rekao je danas, posle osvajanja titule na Rolan Garosu, da će poslednjih 48 sati na ovogodišnjem grend slemu u Parizu pamtiti do kraja života.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.