Izvor: RTS, 22.Jun.2021, 18:35

Đoković ume da igra i dubl, pobeda u prvom meču na travi

Najbolji teniser današnjice Novak Đoković uspešno je započeo pripreme za Vimbldon. Đoković je ostvario trijumf u prvom meču na ATP turniru na Majorki, gde nastupa samo u dubl konkurenciji. Novak je zajedno sa Špancem Karlosom Gomes-Ererom, pobedio Nikolu Ćaćića i Tomislava Brkića, rezultatom 5:7, 6:4, 13:11.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Svetski "broj 1" odlučio je da nastupi na inauguracionom turniru na španskom ostrvu, kako bi se što pre privikao na igranje na trave.

Nije želeo da troši energiju na singl, pa se odlučio za konkurenciju parova i izbor je bio uspešan.
Prvi set je bio veoma neizvestan, Srbin i Španac su propustili jednu brejk, dok su rivali uspeli da svoje realizuju u finišu.
Ćaćić i Brkić su im oduzeli servis u 12. gemu i automatski došli do prvog seta.
Međutim, situacija se potpuno promenila na startu drugog dela igre – Gomes-Erera je odigrao sjajan gem, sa dve paralele omogućio svom timu brejk i vrlo brzo smo videli izjednačenje u setovima.
Tada se ušlo u super taj-brejk, koje je bolje otvorila balkanska ekipa koju čine Srbin i igrač iz BiH.
Đoković i Gomes-Erera su preokrenuli, da bi u finišu bila viđena prava drama. Najviše živaca imao je upravo Novak i odveo svoj tim do sledeće runde.
Tamo ih čekaju prvi nosioci Marsel Granoljers i Orasio Sebaljos.
ATP turnir na Majorki prvi put se održava ove godine i igra se za nagradni fond od 720.000 evra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković i Karlos slavili posle preokreta na Majorki

Izvor: N1 televizija, 22.Jun.2021

Novak Đoković i Karlos Gomes-Herera plasirali su se u četvrtfinale ATP turnira na Majorci u dubl konkurenciji. Oni su u osmini finala savladali Tomislava Brkića i Nikolu Ćaćića 2:1.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.