Đoković ubedljivo započeo odbranu titule u Njujorku

Izvor: RTS, 26.Avg.2019, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković ubedljivo započeo odbranu titule u Njujorku

Najbolji teniser sveta na ubedljiv način započeo je odbranu titule na Ju-Es openu, pobedom nad Robertom Karbaljesom Baenom u tri seta. Đoković je savladao Španca rezultatom 6:4, 6:1, 6:4, nakon nešto manje od dva sata igre.
Novak je na stadionu "Artur Eš" ostvario osmu uzastopnu pobedu, uključujući i prošlogodišnji turnir, a osim mučenja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u prvom setu, nije imao prevelikih problema.

Odigrao je Srbin koliko mu je bilo potrebno, iako je Karbaljes Baena pokazao na startu koliko može da bude neugodan.
Stizao je sve što mu je sa druge strane poslao branilac titule, neutralisao nekoliko Đokovićevih brejk prilika i malo je nedostajalo da prvi set uvede u neizvesnu završnicu.
Međutim, baš u tim trenucima je osvajač 16 grend slem titula "dodao gas", ponovo pripretio kod vođstva 5:4 i uspeo da slomi otpor rivala. Načinjen brejk značio je i dobijanje prvog seta, posle čega je sve išlo mnogo lakše.
Već na startu drugog je ponovo oduzeo servis rivalu i serijom gemova "protutnjao" kroz taj deo igre.
Na kraju, pitanje je bilo samo kojim će rezultatom biti okončan susret, a naš as je uspeo da maksimalno uštedi energiju koja će mu biti neophodna u nastavku turnira.
On će se u drugoj rundi sastati sa pobednikom meča Sem Kveri – Huan Ignasio Londero.
Treba napomenuti da su uz Novaka treneri Marjan Vajda i Goran Ivanišević, kondicioni trener Marko Paniki, kao i fizioterapeut Miljan Amanović.
Tekstualne prenose svih mečeva možete pogledati OVDE.
Ju-Es open počeo je u ponedeljak i igra se do 8. septembra, za nagradni fond od 57 miliona dolara, a titulu brani upravo Đoković.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Nju Jork

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novakova rutina bez brejk lopte za protivnika

Izvor: MozzartSport.com, 26.Avg.2019

Šampion US Opena je sigurno započeo odbranu titule u Njujorku. Novak Đoković je večeras rutinski u prvom kolu savladao španskog takmičara Roberta Karbaljesa Baena 6:4, 6:1, 6:3. Nije Novak morao da odigra nešto posebno dobro da bi savladao Španca, rutinski je kontrolisao meč i bez dozvoljene...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.