Đoković u finalu Melburna

Izvor: Vostok.rs, 25.Jan.2019, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u finalu Melburna

Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u polufinalu savladao Luku Puja sa 3:0 (6:0, 6:2, 6:2). Za novi trofej u Melburnu Novak će se boriti u nedelju, protiv Rafaela Nadala.
Srpski as je do prilike da osvoji sedmu, rekordnu titulu u Melburnu stigao sjajnom partijom rešenom posle samo 83 minuta. Đoković je nakon meča priznao da je do finala Australijan opena i duela sa Rafaelom Nadalom došao jednom od najboljih partija u karijeri i poručio da priželjuje isti ishod kao 2012. godine. „Biće drugačije nego 2012, sada su nova pravila za peti set. Igrali smo skoro šest sati, i to je bilo jedno od najvećih iskustava za mene. Nadam se da će biti isti ishod“, rekao je Đoković. Đoković ima priliku da pobedom nad velikim rivalom postavi rekord od sedam titula na Australijan openu i nadmaši Roja Emersona i Rodžera Federera. „Protiv Puja sam odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri. Sve je funkcionisalo kako sam želeo“, dodao je Novak, podsetivši da je Puj prvi put u karijeri igrao polufinale i da mu je potrebno još iskustva. Govoreći o povredi lakta i dugoj pauzi, srpski as je poručio da je oduvek verovao u veliki povratak. „Uvek sam verovao u sebe, to je najvažnije. Morate da verujete u sebe i proces koji ste zamislili“, zaključio je on. Finale Đoković—Nadal na programu je u nedelju. Australijan open igra se za nagradni fond od 29.687.000 dolara.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   Tenis

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Đoković i Nadal igraju u nedelju za titulu u Melburnu

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Jan.2019, 11:01

Prvi i drugi teniser sveta Novak Đoković i Rafael Nadal igraju u nedelju u finalu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu...Đoković će pokušati da osvoji rekordnu sedmu titulu na Australijan openu, a Nadal drugu, ali i da uđe u istoriju kao teniser koji je najmanje po dva puta osvajao sva četiri...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.