Đoković u četvrtfinalu Vimbldona

Izvor: Politika, 28.Jun.2010, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u četvrtfinalu Vimbldona

LONDON – Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale gren-slem turnira u Vimbldonu savladavši u osmini finala Australijanca Lejtona Hjuita sa 3:1 u setovima - 7:5, 6:4, 3:6, 6:4.

Treći teniser sveta bio je siguran u duelu sa šest godina starijim Australijancem, protiv kojeg sada u međusobnim duelima vodi sa 4:1. Đoković je samo povremeno oscilirao u igri iako je Hjuit >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pružio snažan otpor, ali prema onome što su rivali pokazali na terenu pobeda Srbina nije dolazila u pitanje.

Početak dva časa i 54 minuta duge borbe nagovestio je da se australijski veteran neće lako predati. Đoković je tek brejkom u 12. gemu dobio prvi set, u drugom je imalo nešto lakši posao, dok je u trećem setu Hjuit najavio povratak u meč osvojivši u petom i devetom gemu poene na servis protivnika, pa je smanjio prednost na 2:1.

U tom delu susreta Srbin je zabrinuo svoje navijače nakon što je zatražio lekarsku intervenciju zbog problema sa disanjem.

Na sreću, Đoković se vrlo brzo oporavio, a potom stabilizovao igru i uspostavio odgovarajući ritam. Poveo je brejkom u četvrtom setu i nakon 2:0 činilo se da će ekspresno okončati posao. Međutim, osvajač trofeja u Vimbldonu iz 2002. kao da se tek tada prenuo, pa je na servis protivnika izjednačio rezultat i u nastavku vodio sa 3:2 i 4:3.

Ipak, od velikog preokreta nije bilo ništa. Đoković je smogao snage da zaustavi nalete Hjuita, a preciznim udarcima i sigurnim servisima osvoji odlučujuće poene. Otpor svetskog reketa broj jedan iz 2001. godine konačno je srušen u devetom gemu, kada je Srbin brejkom poveo sa 5:4 nakon dvostruke servis greške Australijanca.

Završni poen Đoković je osvojio na svoj servis iskoristivši prvu meč loptu.

Naš najbolji teniser se u borbi za polufinale sastaje sa Luom Jenom Hsunom iz Kineskog Tajpeha, koji je savladao Amerikanca Endija Rodika sa 4:6, 7:6, 7:6, 6:7, 9:7.

Protiv Lua do sada nije igrao.

Tanjug

objavljeno: 28/06/2010
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.