Đoković u Beogradu: Osvajanje ATP kupa bitno za kasniji trofej na Australijan openu

Izvor: B92, 18.Feb.2020, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u Beogradu: Osvajanje ATP kupa bitno za kasniji trofej na Australijan openu

Prvi teniser sveta Novak Đoković nalazi se u Beogradu i tom prilikom iskoristio je da se druži sa novinarima.

Đoković se trenutno odmara nakon osvajanja rekordne osme titule na Australijan openu i povratka na prvo mesto ATP liste.

Prethodno je, kao uvertira za Grend slem u Melburnu, sa reprezentacijom Srbije došao do trofeja u ATP kupu.

"Hvala sto se došli i odazvali se na druženje. Мislim da nismo nikada imali priliku da se družimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na teniskom terenu. Zadovoljstvo je biti u Srbiji nakon jako uspešnog početka sezone, prvo sa АТP kupom koji ako gledamo kvalitet igrača koji je učestvovao na Dejvis kupu i ATP kupu ima primat, barem količina koja je učestvovala na tom takmičenju. Imali smo izuzetnu atmosferu i ambijent, pomogli su nam bliski odnosi u reprezentaciji da osvojimo i da svako u te dve nedelje doživi neki svojih teniski vrhunac. Dejvis kup 2010. godine je svima dao polet za naše individualne karijere, imao sam godinu dana kasnije jednu od najboljih sezona u karijeri. Smatram da je osvajanje ATP kupa jedan od najzaslužnijih faktora za osvajanje Аustralian оpena", rekao je Đoković na početku razgovora.

Kako je naglasio, Australijan open je za njega najuspešniji i samim tim - omiljeni turnir.

"Na njemu pružam najbolje partije, a rezultati to pokazuju. Osećam dodatni motiv da početak sezone obeleži na najbolji mogući način, sa trijumfom, kako bi se po jutru dan poznao. Teren na Rod Lejver areni prijaju mojoj igri i vrlo se lepo osećam u Australija čitavu svoju karijeru. Upravo sam tamo igrao neke od najboljih mečeva u karijeri, sigurno onaj protiv Nadala u finalu 2012. godine".

"Svestan sam da je olimpijska godina sto znači da će za sve iz teniskog vrha biti zgusnut raspored. Ciljevi su slemovi i naravno Olimpijske igre. Imao sam tu čast da osvojim medalju za Srbiju u Pekingu, a osećam da je došao trenutak za još jednu, barem se tome nadam. Daću sve od sebe da se spremim što je bolje moguće", naveo je on.

Novak je otkrio naredne planove - da će igrati u Indijan Velsu i Dubaiju.

"Za mene je svaki turnir bitan, tako su me oblikovati ljudi kada sam odrastao - da ne potcenjujem nijedan turnir zato što je iz niže kategorije ili da sebe štedim da bih se spremio što bolje za turnir veće kategorije. Radije bih da ne igram nego da neki turnir igram sa manje snage. Svaki meč mi je prilika da budem bolja verzija sebe i da napredujem i zasta mislim da ima još mnogo stvari u kojima mogu da budem još bolji. Prošle godine je raspored bio drugačiji, prevelika pauza između AO i Indijan Velsa, tako da je donesena odlika da se igra Dubaiju. Tamo cu igrati i singl i dubl, pa cu onda igrati na Indijan Velsu i Majamiju".

Govorio je i o tome šta ga pokreće.

"Vera u Boga i višu silu i da vam da snagu da u trenucima kada to izgleda nerealno - da se ostvari. To je možda teško objašnjivo, ali mi smo deo jednog univerzalnog sistema. Ja verujem da nas anđeli nadgledaju i da je Bog sa nama kada radimo prave stvari u životu i kada radimo na sebi i našim karakterom osobno".
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.