Đoković ubedljiv protiv Šapovalova, večeras novi meč

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2019, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković ubedljiv protiv Šapovalova, večeras novi meč

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo mastersa u Rimu pobedom nad Denisom Šapovalovom od 6:1, 6:3. Đoković je relativno brzo završio posao protiv Kanađanina, ali ga već tokom večeri očekuje novi meč, pošto je čitav program u sredu otkazan zbog konstantne kiše u Rimu.

Novak će igrati protiv Filipa Kolšrajbera, a taj duel zakazan je kao poslednji na "Grendstendu".

Đoković je ostvario i drugi trijumf nad Šapovalovom u isto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << toliko mečeva, a početak ovog bio je u znaku agresivne igre Kanađanina, koji je pokušavao da snažnim udarcima poremeti protivnika. Zabeležio je čak šest vinera u prva tri gema, ali je potom počeo da greši i Đoković je to znalački iskoristio.

Novak je dozirao agresivnu igru i "miksovao" udarce, da bi prvi brejk napravio u četvrtom gemu, pomalo i zahvaljujući neobičnoj situaciji – mlazni avioni su nadletali kompleks "Foro Italiko" i to je omelo mladog Denisa.

Tada je krenula serija od pet gemova koja se završila osvajanjem prvog seta za 29 minuta.

Drugi deo igre je trebalo da predstavlja formalnost, ali je Srbin u serijama propuštao brejk šanse – nije uspeo da realizuje čak šest i pomalo se unervozio.

Ipak, zahvaljujući velikom iskustvu, nije dozvolio da mu to previše poremeti koncentraciju, nakon što je slomio reket došao je do novih prilika, ali je sada bio mnogo uspešniji.

Napravljeni brejk mu je bio dovoljan, sačuvao ga je do kraja i slavio pobedu posle nešto više od sat vremena igre.

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 5.207.405 evra, a titulu brani Rafael Nadal.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.