Đoković se mučio sa Ramosom, ali ipak zakazao duel sa gromovnikom

Izvor: Blic, 17.Mar.2015, 07:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković se mučio sa Ramosom, ali ipak zakazao duel sa "gromovnikom"

Novak Đoković je, teže nego što se to očekivalo, plasirao u osminu finala turnira u Indijan Velsu, savladavši Španca Alberta Ramos-Vinolasa sa 7:5, 6:3 posle sat i 26 minuta prilično zanimljive borbe.

Da nešto "ne štima" kada je o očekivanjima reč, bilo je jasno već na startu: Ramos, 68. na rang listi Asocijacije teniskih profesionalaca, "otvorio" je ovaj meč - brejkom.

I, ne samo to.

Kada je Novak potom gubio sa 1:3, a napravio seriju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od četiri uzastopno osvojena gema i poveo sa 5:3, Španac se nije predavao. Naprotiv, novim brejkom je produžio svoju nadu, a produžio je i borbu u uvodnoj deonici. Uspeo je da izjednači (5:5), no kada je naredni put servirao, Đoković je "dodao gas". Izgradio je prednost od 15:40 i iako nije iskoristio prvu set loptu, drugu jeste.

U drugom setu vođen je prav rat nerava. Novak je čas bio u problemima, kao u trećem gemu, kada je morao da spasava dve uzastopne brejk lopte, a čas briljirao, poput gema bez izgubljenog poena, za vođstvo od 4:3.

I, baš to bila je najava da će se ubrzo desiti odlučujući momenti, jer je Đoković podizao nivo igre kako je vreme odmicalo. Posle pomenutih 4:3 odigran je najduži gem, sa deset poena, a Novak je nakon tri neiskorišćene brejk šanse - četvrtu pretvorio u 5:3 i nedugo zatim "odservirao" trijumf.

On će u osmini finala igrati sa 20. sa ATP liste, Amerikancem Džonom Iznerom, koji je sa 7:6(6), 6:2 pobedio Južnoafrikanca Kevina Andersona.

Đoković i Izner su do sada igrali sedam puta, a Novak vodi sa 5:2.

Iako je naš teniser dobio dva poslednja duela, 2013. u Parizu. i 2014. u Indijan Velsu, treba naglasiti da je u oba slučaja gubio po set (najpre je bilo 6:7(5), 6:1, 6:2 u francuskoj prestonici, a onda 7:5, 6:7(2), 6:1 na istom mestu na kome će se i ove sedmice sastati), već je Izner jednu od svojih pobeda upravo ostvario u Indijan Velsu. Te 2012. je, uz svoje silovite servise (a zvanično ima 11. "najbrži" servis na svetu) pobedio Novaka u polufinalu sa 7:6(7), 3:6, 7:6(5), što je 2013. "ponovio" i u Sinsinatiju.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković u osmini finala Indijan Velsa

Izvor: Studio B, 17.Mar.2015

Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala turnira u Indijan Velsu pobedom u meču sa Špancem Albertom Ramos-Vinolasom sa 7:5, 6:3 posle sat i 26 minuta igre. ..On se u osmini finala sastaje sa 20. na ATP listi, Amerikancem Džonom Iznerom, koji je sa 7:6(6), 6:2 pobedio Južnoafrikanca...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.