Đoković izgubio od Veselog i ostao bez prvog mesta!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2022, 10:22

Đoković izgubio od Veselog i ostao bez prvog mesta!

Čeh Jirži Veseli plasirao se u polufinale turnira u Dubaiju, nakon što je posle dva odigrana seta savladao Novaka Đokovića (6:4, 7:6) 

Novak Đoković završio je učešće na ATP turniru u Dubaiju porazom u četvrtfinalu od Jiržija Veselog iz Češke, čime je ostao bez prvog mesta na ATP rang-listi. Đoković nije odigrao na nivou na kojem ume i izgubio je od 123. igrača sveta, rezultatom 6:4, 7:6 (7:4). Novaka će na prvoj poziciji naslediti Danil Medvedev.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Novak je naišao na neverovatno raspoloženog rivala, koji uprkos slabom plasmanu igra tenis karijere i ostao je bez trijumfa i prvog mesta, pošto će ga od ponedeljka smeniti Rus Medvedev.

Čeh je u jedinom dosadašnjem okršaju, u drugoj rundi mastersa u Monte Karlu 2016. godine, bio bolji u tri seta.

"Neverovatan osećaj, odigrao sam fantastično. Inače ne bih imao šanse protiv Novaka koji je jedan od najboljih svih vremena", izjavio je Veseli odmah po okončanju susreta.

"Imao sam veoma težak period iza sebe, nekoliko napornih meseci. Protiv Đokovića morate da igrate na najvišem nivou, svaki poen mora da se zasluži i danas sam odradio dobar posao."

U prvom delu igre Jirži je vodio, Srbin je vratio brejk zaostatka, ali je u finišu ponovo popustio i izgubio set.

Slična situacija je viđena i u drugom – Novak se izvukao sa ivice ambisa kada je rival servirao za pobedu, pre nego što je u taj-brejku ipak poklekao i doživeo prvi neuspeh u ovoj sezoni.

Veseli će se u borbi za finale sastati sa pobednikom susreta Ričardas Berankis – Denis Šapovalov

Danilu je bilo dovoljno da ostvari jedan trijumf u Akapulku u slučaju da Srbin izgubi u četvrtfinalu Dubaija, pa će prvi put u karijeri zauzeti teniski tron.

Osvajač 20 grend slem titula završava svoj mandat posle pune dve godine, a ukupno je njegova vladavina trajala 361 sedmicu.

Turnir u Dubaiju, iz serije 500, igra se za nagradni fond od 2.794.840 dolara.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Đoković protiv 123. na svetu koji vodi u međusobnim duelima

Izvor: B92, 24.Feb.2022

Prvi reket sveta Novak Đoković sastaje se sa Jiržijem Veselim u četvrtfinalu turnira u Dubaiju...Susret sa Češkim teniserom neće početi pre 16 časova...Ono što je zanimljivo jeste da Đoković ima negativan skor protiv 123. igrača sveta...Doduše, njih dvojica su odigrala samo jedan meč....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.