Đoković rutinski sa Sinerom na startu turnira u Monte Karlu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2021, 14:32

Đoković rutinski sa Sinerom na startu turnira u Monte Karlu

Novak Đoković savladao Janika Sinera sa 6:4, 6:2 i plasirao se u treće kolo mastersa u Monte Karlu. Naredni protivnik prvog tenisera sveta biće bolji iz duela Hurkača i Evansa.

Najbolji svetski teniser Novak Đoković uspešno je startovao na mastersu u Monte Karlu, pošto je u dva seta savladao talentovanog tinejdžera Janika Sinera - 6:4, 6:2.

Novaku je to bio prvi takmičarski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << meč posle gotovo dva meseca (kao nosilac je bio slobodan u prvom kolu), ali i prvi meč koji je odigrao na šljaci ove sezone, pa trijumf protiv jednog od najboljih mladih tenisera na turu svakako mnogo znači.

Siner je pokazao da je u odličnoj formi, nedavno je igrao finale mastersa u Majamiju, ali je Đoković jednostavno bolji i iskusniji u ovom trenutku.

Mladi Italijan prvi je došao do brejka na meču, Novak uzvratio, ali kada se činilo da srpski teniser ide po prvi set – Siner pravi još jedan brejk i unosi neizvesnost.

Ipak, Đoković ne dozvoljava da se stvari zakomplikuju i novim brejkom osvaja prvi set – 6:4.

U drugom setu Đoković je imao nešto lakši posao. Čini se da se već dobro zagrejao, a počeo je i da čita igru protivnika – 6:2.

Ovo je bio prvi međusobni duel dva tenisera.

Pobedom protiv Sinera, Novak je započeo sezonu sa deset vezanih pobeda, šesti put u karijeri.

Đoković će u trećem kolu igrati protiv boljeg iz duela Huberta Hurkača i Danijela Evansa, koji se igra nešto kasnije.

Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 2.082.960 evra, a titulu iz 2019. brani Fabio Fonjini.

Đoković: Lepo je vratiti se tenisu, ovde sam kao kod kuće

Odlična pobeda, lepo je vratiti se takmičarskom tenisu posle nekoliko meseci bez zvaničnog meča, izjavio je najbolji teniser sveta.

"Bilo mi je potrebno malo vremena na početku meča, da bi se neke stvari "sklopile" i uđem u ritam. Janik je u izvanrednoj formi, igrao je finale Majamija, osvojio jedan turnir u Australiji. Znao sam da će ovaj meč biti veliki izazov, ali uspeo sam da odigram pravi tenis u pravo vreme i da prebrodim prvu prepreku", izjavio je Đoković.

On je dodao da je u Monte Karlu praktično na svom terenu jer tu trenira već 15 godina.

"Osećam se kao da igram kao kod kuće. Meč je bio borben, Janik je budućnost, možda je bolje da kažem već sadašnjost našeg sporta. Igrao je finale Mastersa, ima jake udarce i već se probio u profesionalnom tenisu", istakao je Đoković.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVAK POSLE POBEDE NAD SINEROM: Igrao sam pravi tenis u pravo vreme FOTO

Izvor: Kurir, 14.Apr.2021

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je započeo sezonu na šljaci, pošto je u drugom kolu Mastersa u Monte Karlu savladao mladog Italijana Janika Sinera 6:4, 6:2.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.