Đoković protiv Čilića za titulu u Tel Avivu (tekstualni prenos)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2022, 08:35

Đoković protiv Čilića za titulu u Tel Avivu (tekstualni prenos)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković i Hrvat Marin Čilić sastaće se danas, od 17.30 sati, u finalu turnira u Tel Avivu. Kretanje rezultata možete pratiti na sajtu RTV-a.

Đoković je u polufinalu nadigrao Rusa Rusa Romana Safijulina 6:1, 7:6 (7:3), dok je Čilić bio bolji od Francuza Konstanta Lestijena 7:5, 6:3.

Đoković i Čilić igrali su do sada 20 puta, a srpski teniser vodi u međusobnom skoru 18:2.

Turnir u Tel Avivu, iz serije 250, igra se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za nagradni fond od 949.475 dolara.

Direktor otkrio pozadinu čudne Đokovićeve odluke

Piter Džonston, direktor turnira u Tel Avivu, otkrio je kako je došao do Novaka Đokovića.

Đoković je iznenadio ljubitelje tenisa kada je nedavno objavljeno da će se takmičiti na turniru iz serije 250 u Izraelu. Tel Aviv open se ove godine vratio na ATP tur posle pauze od 26 godina, a ključnu ulogu u tome je imalo otkazivanje dela turneje u Kini.

"Generalno na ATP turu potražnja nadmašuje ponudu. Zbog toga imamo mnogo novih lokacija, a Tel Aviv je imao jak apitet za povratak. Ima ponosnu istoriju, tako da se savršeno uklopio nakon otkazivanja Kine", rekao je Džonston za "Tenis".

Džonston je istakao da je Tel Aviv tražio savršeno mesto u kalendaru i da se za dolazak Đokovića sve poklopilo.

"Na primer, imate Novaka koji je ovde došao iz Londona, a posle toga ide u Astanu. To je savršeno odgovaralo, a ne bi da smo na primer pokušali da se uguramo kada se igraju Antverpen i Stokholm. To bi bilo drugačije",objašnjava izvršnik.

Ipak, čudno je bilo to što se srpski teniser odlučio za turnir iz serije 250.

"Svi turniri žele najbolje igrače, ali smo se pitali koliko često on igra 250-ice? Veoma retko. Ovo vreme je uglavnom krcato u kalendaru, a igrači su uglavnom umorni odmah posle US opena, igraju već ccele godine, tako da pažljivo biraju gde će igrati",priča Džonston i nastavlja:

"Ali, što se Novaka tiče, desilo se nešto nesvakidašnje pa je propustio dva Slema. Kad je postalo jasno da neće ići u SAD, javili smo mu se i rekli: 'Molim te nas uzmi u razmatranje, mislim da možemo da se uklopimo u tvoj raspored'. I onda je on krenuo i razmišljanje. Sve se svelo na naš pristup. Retko kada vas neko pita da dođe. Stvarno morate da lovite...".

Tel Avivu je definitivno pomoglo i to što Novak voli Izrael i tamošnji narod,o čemu je pričao po dolasku na turnir.

"Da, sigurno. Mislim da je to bio bitan faktor. Znao sam da su njegovi prvobitni menadžeri odavde. Znam da stvarno ceni zemlju. Sve je to bio deo procesa, jer se na kraju sve svelo na to da on izabere savršen raspored kako bi ostvario stvari koje želi da do kraja sezone, a to je igranje u Torinu. Ali, sigurno je i to bio faktor kada je razmatrao koje turnire da igra ovih nedelja",podvukao je direktor turnira u Tel Avivu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ðoković protiv Čilića za titulu u Tel Avivu

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Okt.2022

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković i Hrvat Marin Čilić sastaće se danas, od 17.30 sati, u finalu turnira u Tel Avivu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Đoković rutinski do titule u Tel Avivu!

Izvor: B92, 02.Okt.2022

Novak Đoković savladao je Marina Čilića u dva seta 6:3, 6:4 za titulu u Tel Avivu...Đoković je petom uzastopnom pobedom u međusobnim duelima sa Čilićem stigao do 89. titule u karijeri...Srpski teniser je bez mnogo problema savladao starog rivala iz Hrvatske sigurnim servisima uz po jedan brejk...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.