Đoković preko Raonića do četvrtfinala Australijan opena!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2021, 09:06

Đoković preko Raonića do četvrtfinala Australijan opena!

Najbolji teniser sveta nastavio je seriju pobeda na Australijan openu pošto je u 4. kolu pobedio Miloša Raonića iz Kanade, 7:6 (4),4:6, 6:1, 6:4.

Tako je najbolji reket sveta zabeležio i 18. uzastopnu pobedu na ovom turniru i stigao do novog, 12. četvrtfinala na ovim terenima, a ovo mu je bila i 300. brend slem pobeda.

Bilo je mnogo nepoznanica uoči meča, pre svega da li će se Novak dovoljno oporaviti da izađe na meghdan Kanađaninu, pošto je povredio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trbušni mišić na meču sa Tejlorom Fricom.

Stisnuo je zube, verovatno uzeo i neke pilile za polove i izašao je da igra.

U prvom setu nije bilo brejka, mada je Novak u dva navrata mogao da ih načini.Bilo je to u sedmom i devetom gemu, ali Raonić je odoleo i na krtaju izborio taj-brejk.

Tu nije bilo nikakvih problema, Novak je poveo sa 3:0 i sačuvao tu prednost dobivši taj-brejk sa 7:4.

Raonić je podigao u igru u drugom setu, naročito posle ukazane medicinske pomoći, kada mu je bandažiran desni skočni zglob.

Imao je Kanađanin u trećem gemu šansu za brejk, nije je iskoristio, ali zato jeste u petom gemu i to mu je bilo dovoljno da nešto kasnije dobije set sa 6:4. Morao je Novak na sprat više što se tiče igre i to je učinio.

Na 1:1 u četvrtom setu usledio je period dominacije Đokovića kada je uz dva brejka, u četvrtom i šestom gemu stigao do lakih 6:1.

Već tada je bilo jasno da stvari idu onako kako želi, ali Raonić se nije predavao. Držao se sve do devetog gema kada je Đoković uspeo da napravi novi brejk i time povede da 5:4.

Potom je odservirao sigurno za kraj meča i novu veliku pobedu u Australiji.

U četvrtfinalu ga čeka meč protiv Aleksandera Zvereva koji je bio bolji od našeg Dušana Lajovića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novak Đoković preko Raonića do četvrtfinala

Izvor: RTS, 14.Feb.2021

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković pobedio je Kanađanina Miloša Raonića sa 3:1 (7:6, 4:6, 6:1, 6:4) i plasirao se u četvrtfinale Australijan opena, de ga očekuje duel sa Aleksandrom Zverevom. . Puno neizvesnosti bilo je prethodna dva dana oko Novakovog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.