Đoković preko Federera za osmo finale AO

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jan.2020, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković preko Federera za osmo finale AO

Branilac titule na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u finale tog turnira, pošto je pobedio trećeg igrača sveta Švajcarca Rodžera Federera posle tri seta, 7:6, 6:4, 6:3.

Đoković je pobedio posle dva sata i 18 minuta. To je bio 50. meč Đokovića i Federera i 27. pobeda srpskog tenisera.

Federer je bolje počeo meč i posle dva brejka poveo je sa 4:1. On je u devetom gemu servirao za >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << set, ali je Đoković napravo brejk bez izgubljenog poena i smanjio na 4:5. Obojica su posle toga osvajali gemove na svoje servise, pa je odigran taj brejk, koji je srpski teniser dobio sa 7:1.

Između setova Federer je tražio lekarsku pomoć.

U drugom setu obojica su bili sigurni u gemovima u kojima su servirali, sve do poslednjeg, 10. kada je Đoković uspeo da napravi brejk i osvoji set za veliku prednost u meču.

Drugi teniser sveta je u šestom gemu trećeg seta oduzeo servis Federeru, do kraja je sačuvao prednost brejka i osmi put se plasirao u finale Australijan opena.

Đoković će u nedelju igrati za osmu titulu u Melburnu. Federer je ostao na šest trofeja u Australiji.

Đoković nikada nije izgubio polufinale i finale Australijan opena.

U drugom polufinalu u petak igraju Austrijanac Dominik Tim i Nemac Aleksandar Zverev.

Finale je na programu u nedelju.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   Federer,   Tenis

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AO: Đoković počistio Federera

Izvor: Radio 021, 30.Jan.2020

Novak Đoković plasirao se u finale Australijan opena nakon što je savladao Rodžera Federera sa 3:0 (7:6, 6:4, 6:3)...Đoković će se u finalu sastati sa boljim iz meča Dominik Tim - Aleksandar Zverev...Australijan open igra se za nagradni fond od 71 milion australijskih dolara, a titulu brani Đoković...Autor:...

Nastavak na Radio 021...

Djoković u finalu Australijan opena pobedom protiv Federera

Izvor: Beta, 30.Jan.2020

Branilac titule na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu srpski teniser Novak Djoković plasirao se danas u finale tog turnira, pošto je pobedio trećeg igrača sveta Švajcarca Rodžera Federera posle tri seta, 7:6, 6:4, 6:3.Djoković je pobedio posle dva sata i 18 minuta. To je bio 50. meč Djokovića...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.