Đoković pred finale: Neka pobedi bolji!

Izvor: RTS, 18.Nov.2018, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković pred finale: Neka pobedi bolji!

Novak Đoković je zadovoljan igrom i pobedom protiv Kevina Andersona u polufinalu Završnog turnira u sezoni. U finalu će igrati protiv Aleksandera Zvereva, a poruka je jasna – Neka pobedi bolji! Novak je na trenerci nosio cvet Natalijinu ramondu, simbol borbe srpskog naroda u Velikom ratu.
Novak je savladao Andersona sa 2:0 u setovima i plasirao se u finale Završnog turnira, a posle meča je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je zadovoljan svojom igrom.

"Mislim da je ovo najbolji meč koji sam igrao ove nedelje i došao je u pravom trenutku. Kevin je takođe igrao dobar tenis tokom nedelje, ali je izgubio servis u prvom gemu i to je napravilo razliku. Bio mu je loš procenat prvog servisa. Ključno je bilo da pokušam da osvojim što više poena na njegov drugi servis, Na svom servisu sam bio siguran, što je bilo dovoljno", rekao je Novak posle meča.
Novak je posebno zadovoljan što već nekoliko meseci drži nivo igre na visokom nivou.
"Zadovoljan sam što mogu da igram konstantno na visokom nivou poslednjih nekoliko meseci. Nezgodno je kada se uđe u poslednjih nekoliko nedelja, mnogi su umorni, a ovaj turnir je jedan od najvažnijih u sezoni", rekao je Đoković.
Zanimljivo je da je Novak u polufinalu imao više as udaraca od protivnika.
"Nije uobičajeno da imate više asova od Kevina, posebno u mom slučaju. To svakako podiže samopouzdanje", smatra prvi teniser sveta.
Đoković će se za titulu boriti protiv Nemca Aleksandera Zvereva.
"Igrao sam dobro protiv njega u grupi. Mislim da on u tom meču nije igrao na najvišem nivou. Protiv Rodžera je odigrao sjajno, servira odlično... Pokušaću sličan pristup kao večeras, da pokušam da vratim dovoljan broj prvih servisa u igru i da se borim za svaki poen. Neka pobedi bolji", završio je Novak, koji je na trenerci nosio cvet Natalijinu ramondu, koja simbolizuje borbu i stradanje srpskog naroda u Prvom svetskom ratu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Novak nema sumnju, ovo je bio najbolji meč na turniru

Izvor: Sportske.net, 18.Nov.2018

Srpski teniser Novak Djoković rekao je da je večerašnje polufinale protiv Kevina Andersona bio njegov najbolji meč na završnom mastersu u Londonu..."Mislim da je ovo bio najbolji meč koji sam odigrao na turniru. Došao je u pravom trenutku. Kevin je igrao odlično cele nedelje, ali izgubio je servis...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.