Izvor: RTS, 14.Apr.2021, 07:27

Đoković počinje pohod na Monte Karlo, ali ima težak zadatak

Najbolji teniser sveta Novak Đoković počinje pohod na mastersu u Monte Karlu, ali će imati težak zadatak na startu turnira. Đoković nastup u gradu u kojem živi kreće duelom sa izuzetno talentovanim Janikom Sinerom, taj meč neće početi pre 12.30, a njegov tok i tekstualni prenos pratite na našem portalu.
Novak se vraća i ovo će mu biti prvi nastup nakon dva meseca i titule na Australijan openu, na kojem je doživeo neugodnu povredu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << trbušnih mišića.

Svetski "broj 1" se oporavio, u međuvremenu oborio istorijski rekord po broju sedmica kao najbolji igrač planete, a sada će mu izazivač biti mladi Italijan.
Siner je trenutno 22. teniser na ATP rang-listi, nakon što je eksplodirao prošle sezone, a sa sjanim partijama nastavio i ove. Nedavno je igrao prvo finale mastersa u Majamiju i potvrdio da će konkurisati za sam svetski vrh, što je i Đoković u nekoliko navrata predvideo.
Njih dvojica se do sada nisu sastajala, a prvi međusobni okršaj imaće drugi po redu na Centralnom terenu, posle meča Andrej Rubljov – Salvatore Karuzo.
Posle Đokovića i Sinera, na isti teren će i jedanaestostruki šampion Rafael Nadal, kojem će protivnik biti Federiko Delbonis iz Argentine.

Na terenima u Kneževini će se naći i jedini preostali srpski predstavnik Filip Krajinović. Krajinović je prošao u drugu rundu jer mu je Nikoloz Basilašvili predao početkom drugog seta i sada će rekete ukrstiti sa "srećnim gubitnikom" Huanom Ignasiom Londerom.
Taj meč na programu je otprilike u isto vreme kao i onaj između Novaka i Janika.
Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 2.082.960 evra, a titulu iz 2019. brani Fabio Fonjini.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković trenirao sa talentovanim Italijanom VIDEO

Izvor: B92, 14.Apr.2021

Najbolji teniser sveta Novak Đoković trenirao je pred prvi meč u Monte Karlu...Novak će na teren oko 12:30 i igraće protiv Janika Sinera u drugom kolu...Pred meč sa Sinerom, trenirao je sa još jednim mladim i talentovanim Italijanom...U pitanju je 19-godišnji Lorenco Museti, trenutno 84. teniser...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.