Đoković ostavio Federera iza sebe i izjednačio još jedan rekord Švajcarca

Izvor: B92, 19.Nov.2023, 21:17

Đoković ostavio Federera iza sebe i izjednačio još jedan rekord Švajcarca

Srpski teniser Novak Đoković po sedmi put je osvojio Završni masters.

Pobedom nad Janikom Sinerom u finalu u Torinu (6:3, 6:3) je nadmašio Rodžera Federera sa kojim je delio prvo mesto. Švajcarac je ostao na šest.

Đoković sada drži rekord po najvećem broju osvojenih Grend slemova (24), Mastersa iz serije 1000 (40); ATP Finala (7) i ima najviše pobeda protiv igrača iz Top 10 (257).
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Nekadašnjeg velikog rivala Federera je sustigao i po broju titula na betonu (71), a iza njih su ostali Agasi (46), Konors (43) i Sampras (35).

Po prvi put je broj jedan na ATP listi osvojio ovaj turnir još od 2016. godine i Endija Marija i to tako što je postao najstariji igrač koji je to uradio (36 godina, pet meseci, 28 dana), oborivši sopstveni rekord.

Kad smo već kod godina, postao je tek drugi igrač u istoriji ovog sporta koji je ostvario najmanje 55 pobeda u sezoni posle napunjene 35. godine. Pre njega je to uradio 1970. i 1973. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Federer

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.