Đoković osam godina na vrhu!

Izvor: B92, 11.Mar.2024, 09:21

Đoković osam godina na vrhu!

Srpski teniser Novak Đoković započeo je 416. nedelju na vrhu ATP liste.

Kako je u toku Indijan Vels na njoj nije bilo promena, što odgovara prvom reketu sveta koji je nastavio da uvećava svoj rekord.

Sa novim ponedeljkom stigao je do tačno osam godina koje je proveo na vrhu. Tu će ostati najmanje do 8. aprila, a do tada će skupiti 419 nedelja i sa 36 godina i 322 dana oboriti rekord Rodžera Federera kao do sada najstarijeg tenisera na prvom mestu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Đoković i dalje ima 870 više u odnosu na drugoplasiranog Španca Karlosa Alkarasa, koji je prošao u osminu finala Indijan Velsa komotnom pobedom protiv Feliksa Ožea-Alijasima. Novaku tek predstoji duel sa Lukom Nardijem.

Iza vodećeg dvojca slede Italijan Janik Siner, ruski teniseri Danil Medvedev i Andrej Rubljov, Nemac Aleksander Zverev i Poljak Hubert Hurkač.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Laslo Đere i Dušan Lajović su pali za po jedno mesto i sada su na 36, odnosno 56. mestu, dok je Miomir Kecmanović napredovao za šest pozicija i trenutno je 47. igrač sveta. Hamad Međedović je pokvario plasman za tri pozicije i nalazi se na 119. mestu na ATP listi.

ATP lista, srpski teniseri:

1. Novak Đoković – 9.675 bodova36 godina i 322 dana.

36. Laslo Đere 1.190

47. Miomir Kecmanović 1.030

56. Dušan Lajović 927

119. Hamad Međedović 532

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osam godina na vrhu sveta! Novak Đoković počeo 416. sedmicu na čelu ATP liste, a evo koji rekord će oboriti 8. aprila!

Izvor: Sportal.rs, 11.Mar.2024

Svakog ponedeljka privilegovani smo da pišemo kako Novak Đoković pomera granice. Ovog ponedeljka, 11. marta, počeo je 416. sedmicu na vrhu sveta.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.