Đoković objasnio ulogu Italijana u svom timu

Izvor: B92, 06.Sep.2023, 15:02

Đoković objasnio ulogu Italijana u svom timu

Srpski teniser Novak Đoković govorio je o ulozi koju u timu ima Italijan Marko Paniki.

Njih dvojica sarađuju od 2019. godine, kada je Paniki na mestu kondicionog trenera zamenio Gebharta Fila Griča.

"Marko Paniki je moj kondicioni trener koji je u tom poslu već više od 35 godina. Ima fakultetsko obrazovanje biomehanike, anatomije, posture tela – to su tehničke stvari koje su jako važne u razumevanju celog kinetičkog lanca kod određenog udarca. Sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << servisom imam najviše problema u održavanju nivoa i ritma na ovom turniru, pa o tome najviše razgovaram s njim i sa Goranom (Ivaniševićem)", rekao je Novak i dodao:

"Prija mi razgovor sa Markom jer ulazimo u sitnice, ulazimo u suštinu – pokušavamo da razumemo šta prouzrokuje neku grešku u tom kinetičkom lancu, neki pokret koji napravim i koj izazove pogrešno izvođenje. To radimo na treninzima, u danima kada nemam mečeve."

Novak, naročito u momentima kada ne ide, ima čestu interakciju sa članovima svog tima.

"Tokom mečeva, to su specifični signali ili podsetnici na stvari koje smo se dogovorili uoči izlaska na teren. Sva četvorica mi komuniciraju, to zavisi od momenta, uvek kažem: 'Rođo (Miljan Amanović), Rođo, ti!“' pošto on ima krajiški glas, njega čujem i kad je buka, ha-ha. Goran i Marko imaju malo slabije glasne žice, pa ih teže čujem. Svako ima svoju ulogu, pronalazimo načine da mi pomognu u meču. Razgovarali smo o tome, sada je koučing dozvoljen i želim da ga iskoristim maksimalno, pogotovo u trenucima kada osećam da nešto ne ide kako bih voleo, a ne mogu možda u tom trenutku to sâm da osvestim, i da pronađem rešenje. Dobro je imati sa strane nekoga ko te poznaje i ko može da primeti šta radiš pogrešno i da ti skrene pažnju", istakao je Đoković.

Na kraju, Novak se vratio na Panikija i zaključio priču.

"Dakle, Markova uloga je velika, staložen je, mnogo ima životnog iskustva – i u svojoj oblasti, ali i iz psihologije. Dosta vremena provodimo zajedno i dosta razgovaramo, on je sa mnom na pripremama još od kondicionog dela. Dobro se poznajemo i komunikacija nam je temeljna", podvukao je Novak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.