Đoković na korak od petog uzastopnog Vimbldona, za titulu protiv Alkaraza

Izvor: VOA, 14.Jul.2023, 19:42

Đoković na korak od petog uzastopnog Vimbldona, za titulu protiv Alkaraza

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u peto uzastopno finale Vimbldona pobedom u tri seta nad 21.godišnjim Italijanom Janikom Sinerom - 6:3, 6:4, 7:6 (4) posle 2 sata i 47 minuta igre. Za peti uzastopni trofej na najprestižnijem teniskom turniru i osmu titulu ukupno, Đoković će u nedelju igrati protiv Španca Karlosa Alkaraza, koji je u drugom polufinalu pobedio Rusa Danila Medvedeva, takođe u tri seta - 6:3, 6:3 i 6:3. Taj meč trajao je samo sat i 50 minuta. Za razliku od prošlogodišnjeg četvrtfinalnog meča između Đokovića i Sinera, kada je Italijan poveo sa 2:0 u setovima pre nego što je Đoković preokrenuo meč na putu do svoje sedme titule na londonskoj travi, 36-godišnji Beograđanin je imao potpunu kontrolu od početka i sa po jednim breojkom u prva dva seta stekao prednost od 2-0. Na početku trećeg seta, Srbin je imao priliku da oduzme servis rivalu pošto je u trećem gemu imao 0:40, ali se Siner izvukao sa nekoliko sjajnih servisa. Italijan je potom u 10. gemu trećeg seta imao dve set lopte na Đokovićev servis, ali kao ni četiri "brejk" šanse u prva dva seta - nije ih iskoristio - i Đoković je u taj-brejku stigao do 27. uzastopne pobede na grand slem turnirima, 45. uzastopne na vimbldonskom centralnom terenu (rekord od 1922. kad je centralni teren otvoren) i svog 35. grand slem finala u karijeri - čime je postao apsolutni rekorder u singlu, ispred legendarne Amerikanke Kris Evert koja im 34. Đoković je tek treći teniser u takozvanoj "open eri" (od 1968. godine) koji se plasirao u finale Vimbldona a da je stariji od 36 godina. Pre njega, to je pošlo za rukom Kenu Rozvelu i Rodžeru Federeru, čiji će rekord od 8 singl titula u muškoj konkurenciji Đoković pokušati da izjednači u nedelju.  
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković: Obojica želimo titulu

Izvor: Danas, 14.Jul.2023

Novak Đoković se pobedom nad Janikom Sinerom plasirao u 35. grend slem finale, a svoje deveto na Vimbldonu. Protivnik u nedelju od 15 časova će mu biti Karlos Alkaraz koji je maksimalnim rezultatom bio bolji od Danila Medvedeva.

Nastavak na Danas...

TO JE BILO UŽASNO: Englez stao na Novakovu stranu - "Šta se dođavola dešava?"

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2023, 16:27

Reagovao je na detalj sa Đokovićevog meča...Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Vimbldona pobedom nad Janikom Sinerom, a duel je obeležil jedna sudijska odluka koja nije išla na ruku 23. gren slem šampionu...Naime, glavni arbitar je dosudio "Hindrans", iliti ometanje protivnika...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.