Izvor: Piplmetar.rs, 02.Sep.2023, 06:30

Đoković kreće u totalnu osvetu: Đere vodi 2:0 u setovima, Novak pravi brejk u trećem!

Foto: Tanjug/AP


Srpski teniseri Novak Đoković i Laslo Đere ne pre 03.30 časova po srpskom vremenu odmeriće međusobno snage u trećem kolu US Opena i odlučiti putnika u narednu fazu turnira u Njujorku.
Đoković – Đere 4:6, 4:6, 6:1, 2:1
TOK MEČA IV SET:
2:1 – Opet brejk Đokovića, i to psole neverovatnog gema koji je predugo trajao. Zajedno ova tri – ukupno 27 minuta.
1:1 – Ekspresno >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << se Đere vratio i ribrejkovao Đokovića.
1:0 – BREJK ĐOKOVIĆA! Iako je Đer evodio sa 40:0, Nole je uspeod a odvede gem na razliku i tamo je oduzeo servis rivalu.
III SET
Frank Franklin II


6:1 – SET ZA ĐOKOVIĆA! SMANJUJE NA 2:1! Ovakav odgovor se verovatno i očekivao od svih prisutnih na stadionu, ali i kraj malih ekrana. Moglo je i da se produži, jer smo videli tri vezane brejk lopte, ali ne… Novak je munjevito prepolovio prednost Đerea koji je prilično popustio i to nije onaj isti Laslo iz prve dve deonice. Videćemo koja je tendencija u narednom setu.
5:1 – Laci je preživeo ovaj udar zemljaka, nije se dao, iako je imao 0:30 na svom servisu. Nešto bolja razmena, nalik onima od ranije, te je ostao u ovoj priči.
5:0 – Izgleda da je u prva dva seta klackalica samo blago bila na strani Đerea, ali se naglo prebacila na drugu stranu i sada se više i ne dovodi u pitanje kome će pripasti ova deonica.
4:0 – PONOVO ODUZIMA SERVIS NOVAK! Koliko samo grešaka Lasla koji je, bukvalno odjednom, potonuo za tri stepena ispod svoje ranije igre. Đoković već polako piše recept za njegov servis, ulazi u ritern jako dobro i to se sada jasno vidi. Blizu je da smanji na 2:1 u setovima.
3:0 – Potvrđuje Nole stečeno u prošlom gemu. Đere sada vidno pojačava greške i to se odražava i na rezultat.
2:0 – BREJK ĐOKOVIĆ! Kakvo olakšanje za Novaka… Vagao je gem, morao je da odigra nekoliko neverovatnih razmena i da u bitnom momentu natera Lacija na grešku. Publika je nakon tog momenta skočila na noge, a i sam Đoković je sa podignutim rukama stegnutih u pesnice proslavio prvi brejk na meču!
1:0 – Minimalno bolja igra Novaka u odnosu na pređašnje izdanje i minimalno slabija igra Đerea nego do sada. To je upravo rezultovalo vođstvom bolje rangiranog srpskog tenisera u trećem setu.
II SET
Foto: AP/Tanjug


4:6 – SET ZA ĐEREA! SADA VEĆ OPASNO NOVAKU GORI POD NOGAMA! Teško ko da je očekivao ovakav razvoj događaja. Sve čisto je Laslo odradio, imao sedam vinera više od Đokovića, dve neiznuđene greške manje i taman za toliko bio bolji od njega. Jednostavno, ovo nije Novak na kojeg smo navikli, ne čita servis Lasla i ne uspeva da prevagne u razmenama. Sada mora da ide u totalni preokret da bi ostao na turniru!
4:5 – Zatišje pred buru… Novak nije uzeo samo onaj poen u kojem je odservirao duplu servis grešku. A, sada… Sada će Đere imati još jednom priliku da zatvori set. Ovo bi bilo više od iznenađenja!
3:5 – Nema šta, Đere igra svoju igru i ne greši. „Crta“ po terenu i sada je sa samo jednim izgubljenim poenom na samo gem od drugog seta!
3:4 – BREJK ĐERE! PA, ŠTA SE DOGAĐA? Novak je dozvolio Laslu čak tri vezane brejk lopte. Jednu je spasao servisom, ali na drugoj je dobio jednu munjevitu bekhend paralelu koja je pečatirala dosadašnje loše izdanje. Jeste 15-15 u neiznuđenim greškama, ali svaku veću razmenu je Đere bio prisebniji i sada je u ogromnoj prednosti.
3:3 – Ono što je sigurno: Novakov ritern uopšte ne radi. Najubojitije oružje je skroz zatajilo i Đere bez problema osvaja još jedan gem po kratkom postupku uz jedan izgubljen poen. Još jedan egal u ovom setu.
3:2 – Na kraju ovog gema je Đoković prvi put pošteno opustio ruku na ovom meču. Sprečio je komplikacije, uzeo nešto lakše gem i ponovo poveo. Traženje je i dalje u toku.
2:2 – Da nije jedan prelaki smeč izbacio iznad osnovne linije, Đere bi i ovaj gem dobio sa nulom. Nema Nole trenutno rešenja za zemljaka i moraće hitno da ga nađe, jer trend poena i razmena nije dobar po njega.
2:1 – Đoković se borio sa brejk loptom i izborio se sa tri dobra servisa. Jedino, kao što je to činio i u prvom setu, pokušava instant rešenjima da sebe održi rezultatski, jer razmene sa Đereom mu za sada ne idu. Iako se očekivala neka promena u Novakovoj igri, do nje još uvek nije došlo, a i za sada se ne vide. Sa druge strane, Laslo je u istom ritmu, preti i stvara.
1:1 – Nastavlja Đere tamo gde je stao ili odgovara Đokoviću istom merom. I on uzima lak gem sa nulom.
1:0 – Manje od minut i po je bilo potrebno Novaku da osvoji prvi gem. Definitivno je determinisan da popravi trenutno stanje, a to je započeo sa četiri vezana poena.
I SET
Frank Franklin II


4:6 – SET ZA ĐEREA! IZNENAĐENJE! Ponovo je morao Laslo da se izbori za svaki poen, a odigra udarac više. Od 30:30 je ostao skoncentrisan, te na 40:30 izgradio priču i poentirao sa kratkom bekhend dijagonalom tako da Novak ne može da je dohvati.
4:5 – Lakši deo posla je i na laši način učinjen. Đoković je sa četiri vezana poena prišao na gem zaostatka, ali će Laslo sada servirati za set.
3:5 – Ni krajnji fizički napori, ni tri proklizivanja nisu Novaku pomogla da dođe do brejk lopte ili djusa. Đere je na 40:30 otišao na mrežu i smečom završio gem. Fali mu još jedan da kompletira set! Novaku ostaje sve manje prostora da spase ovu deonicu.
3:4 – Nije Nole u ritmu i pribegava instant rešenjima. Imao je 0:30 i morao je da se vadi iz neugodne situacije servisima. Otvarao je dva puta levi deo terena i pogađao, ali se i pored toga došlo do djusa, a onda i do brejk lopte Đere usred veoma neobične greške na mreži Đokovića. Ipak, je okrenuo situaciju u svoju korist, makar u ovom gemu.
2:4 – Jaki, precizni udarci Đerea dovode ga na dva gema od prvog seta. Novak i kada ima priliku da nešto više uradi, za sada mu nišanske sprave to ne dopuštaju. Previše grešaka od strane Đokovića.
2:3 – Da je Laci otišao na 4:1, kao što je imao priliku za to, verovatno bi Novak imao znantno manje šanse da se uključi rezultatski u prvi servis. Ipak, spasila su ga tri sjajna servisa koja su mu indirektno donela tri poena. Nastavlja se potera Đokovića za kolegom iz reprezentacije Srbije.
1:3 – Ponovo je Đere morao da spasava brejk loptu. Dva djusa su gurala u njegovu stranu zbog dve Đokovićeve neiznuđene greške, a isti razlog je presudio i za kraj gema. Ne da Laslo, za sada, svoju prednost.
1:2 – Četiri brza servisa i tri servis vinera uz viner bekhend dijagonalom. Ovo je bilo potrebno Novaku, da lako smanji vođstvo zemljaka.
0:2 – Verovatno su svi već videli ribrejk, ali se nije desio. Đere je sačuvao dve brejk lopte, prvo sa prolazom na mreži, a onda i dobrim servisom, te je zatvorio još jedan gem. Potvrda je stigla i Đoković će morati da traži drugu priliku.
0:1 – BREJK ĐERE! Otvorio je Novak duplom servis greškom meč, a onda je Laslo dodatno zakuvao sjajnom forhend paralelom za 30:30. Stiglo se i do djusa, a onda i do brejk lopte za Lacija. Dva veoma duga relija su nam pokazala u kojem smeru će ovaj meč da ide i koji ćemo tempo gledati. Stigao je i brejk nakon neiznuđene lopte i imamo iznenađujući početak meča.
PRE MEČA Novak je u prva dva kola briljirao, te savladao prvo Aleksandra Milera sa 3:0, a onda i Bernabea Zapatu Miraljesa istim rezultatom. Sve je to uvezao sa titulom u Sinsinatiju gde je u finalu porazio i Karlosa Alkaraza, tako da na američkoj turneji šalje jasnu poruku po šta je došao.
Sa druge strane, Laslo nije baš bio najbolji u Sinsinatiju, dok je to malo bolje izgledalo u Vinston Sejlemu. Ipak, pojavio se na US Open i pokazao neverovatnu stabilnost u igri protiv Brendona Nakašime i Iga Gastona koje je dobio bez izgubljenog seta priključno ubedljivo.
Sve o meču Novaka i Lacija možete pročitati ovde.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis,   Nju Jork

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.