Izvor: RTS, 29.Avg.2020, 21:19

Đoković jači od povrede i Raonića za 35. masters titulu!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastavio je pobedničku seriju i osvojio Sinsinati masters. Đoković je u finalu Sinsinatija, koji je ove sezone igran na terenima u Njujorku, savladao Miloša Raonića posle preokreta, rezultatom 1:6, 6:3, 6:4. Novak je prebrodio probleme sa povredom vrata, inspirisanim protivnikom i umorom, došavši >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do 35. trofeja na turnirima iz serije 1.000.
Srbin je prebrodio novi "rolerkoster" u kojem je potpuno oduvan u prvom setu, a u trećem bio u zaostatku protiv jednog od najboljih servera na ATP turu.

Na jednom od najvećih stadiona u kompleksu Flešing Medouza videli smo dva različita dela meča – prvi u kojem je Đoković bio neprepoznatljiv zbog problema koje je imao i drugi, u kojem je pokazao da je trenutno bez premca na svetu.
Činilo se posle 1:6 za Raonića da je kraj blizu, ali je Novak uspeo da ostane rezultatski u igri, prebrodi dve krize i dođe do trijumfa posle dva sata igre.
Prelomni trenutak dogodio se početkom odlučujućeg seta, kada je uspeo da vrati pretrpljeni brejk i podigne svoj tenis na nivo koji Raonić nije mogao da isprati.
Tada je odigrao nekoliko neverovatnih riterna i, uz sitne poteškoće, završio meč.
Upisao je 26. uzastopnu pobedu i postao prvi čovek koji je sve masterse osvojio barem dva puta, pošto je Sinsinati bio turnir na kojem je imao najmanje uspeha.
Na ceremoniji dodele pehara zahvalio se fizioterapeutu Ulisesu Badiou, koji je uradio neverovatan posao da bi ga "osposobio" da igra, a potom izrazio nadu da će situacija uskoro da se vrati u normalu.
Na kraju, povećao je prednost nad drugoplasiranim Rafaelom Nadalom na nešto više od 1.000 bodova i stigao do jubilarnog, 80. pehara u karijeri.

Tekstualni prenos meča pogledajte OVDE.
 
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković osvojio 35. masters titulu

Izvor: Radio 021, 29.Avg.2020

Novak Đoković osvojio je titulu na Mastersu u Sinsinatiju savladaši u finalu Miloša Ranića sa 2:1 u setovima (1:6, 6:3, 6:4)...To je njegov 35. masters trofej, čime se izjednačio sa Rafaelom Nadalom...Uskoro opširnije....Autor: 021.rs..Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno...

Nastavak na Radio 021...

GORANE, ČESTITAM, NAJGORI SI: Novak podigao pehar, pa prozvao Ivaniševića!

Izvor: Kurir, 29.Avg.2020

Najbolji teniser sveta Novak Đoković bio je zadovoljan nakon što je posle dva časa igre i neverovatnog ptrokreta savladao Miloša Raonića 1:6. 6:3, 6:4 i osvojio 80 pehar u karijeri, 35 iz kategorije Mastersa.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.