Đoković iz 2011. je najbolji igrač svih vremena

Izvor: B92, 03.Avg.2023, 17:14

"Đoković iz 2011. je najbolji igrač svih vremena"

Bivši američki teniser Mardi Fiš smatra da je Novak Đoković tokom 2011. godine pružao najbolje partije u istoriji belog sporta.

Fiš, nekada sedmi igrač sveta, izdvojio je i Rodžera Federera koji je briljirao sredinom prve decenije 21. veka.

Mardi je imao prilike da igra protiv obojice, a jasno je odgovorio i ko bi pobedio da su se sastali Novak iz 2011. i Rodžer iz 2005. godine.

"Novak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Đoković iz 2011. i Rodžer Federer iz 2005. bili su najbolji igrači protiv kojih sam igrao. Da su njih dvojica igrala na srednje brzom terenu, mislim da bi Novak pobedio. Da su igrali na bržoj podlozi, mislim da bi Rodžer pobedio. Na bilo kojoj sporoj podlozi, Novak bi pobedio. Đoković iz 2011. je najbolji igrač svih vremena", rekao je Fiš.

Fiš je, inače, protiv Đokovića igrao sedam puta i u svim mečevima pretrpeo je poraz.

Sa Federerom je igrao u devet navrata i slavio je jedanput, u polufinalu Indijan Velsa 2008. godine.

Podsetimo, Novak je spomenute 2011. osvojio Australijan open, Vimbldon, US open, te igrao polufinale Rolan Garosa, dok je Federer 2005. trijumfovao na Vimbldonu i US openu, te ispao u polufinalu Australijan opena, odnosno Rolan Garosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.