Đoković kroz pljusak i svađu do osmine finala Rolan Garosa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2020, 10:46

Đoković kroz pljusak i svađu do osmine finala Rolan Garosa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastavio je sa sigurnim partijama na Rolan Garosu i rutinski se plasirao u četvrto kolo. Đoković je u trećoj rundi savladao malo poznatog Danijela Elahija Galana Riverosa iz Kolumbije, rezultatom 6:0, 6:3, 6:2.

Novak je tako bez posledica prošao u drugu sedmicu i ostvario 71. trijumf na Otvorenom prvenstvu Francuske, čime je preskočio Rodžera Federera i sada je ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njega samo Rafael Nadal sa 95.

Švajcarac je rekorder na Australijan openu (102), Vimbldonu (101) i Ju-Es openu (85), dok je Đoković na 75 u Melburnu, 72 u Londonu i 75 u Njuroku.

Duel sa Galanom Riverosom trajao je nešto više od dva sata, ali samo zato što je uračunato vreme i tokom prekida sredinom drugog seta.

Prvi je Novak dobio sa "nulom", tako što je potpuno dominirao i, pre svega, forhendima razbijao 153. igrača na ATP rang-listi. Došao je do brejka i u drugom, da bi se onda dogodio prekid zbog kiše, koji je mogao da bude sprečen.

Razbesneo se zbog neodgovornosti organizatora kojima je više od pola sata govorio da treba zatvoriti krov jer je kiša padala od početka meča. Oni su to odbijali i na kraju ih je "kaznio" snažan pljusak koji je zaustavio sve.

Đoković je čak pomagao i u popravljanju terena, da bi, pošto je okršaj nastavljen, sačuvao dovoljno mirnoće i koncentracije da, prvo dođe do drugog seta, a onda i završi posao.

Prvi reket planete za četvrtfinale će snage odmeriti sa Karenom Hačanovom – Rus je imao sitnih problema, pre nego što je pobedio Kristijana Garina sa 6:2, 3:6, 6:4, 6:2.

Rolan Garos igra se za nagradni fond od 38.000.000 evra, a titulu brani spomenuti Nadal.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rolan Garos: Đoković protiv Riverosa za osminu finala

Izvor: Radio 021, 03.Okt.2020

Novak Đoković, u trećem kolu Rolan Garosa igra protiv Danijela Galan Riverosa iz Kolumbije. Meč je zakazan za 16 sati...Đoković nije imao težak posao u prva dva kola. U prvom je savladao Mikaela Imera sa 3:0, a istim rezultatom je savladao i Ričardasa Berankisa u drugom...Galan Riveros je u drugom...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.