Đoković da je Amerikanac imao bi statue u svakom gradu

Izvor: B92, 17.Sep.2023, 14:06

"Đoković da je Amerikanac imao bi statue u svakom gradu"

Bivša šampionka Vimbldona Marion Bartoli smatra da bi Novak Đoković bio mnogo popularniji da je, na primer, Amerikanac.

Srpski as je statistički najbolji teniser svih vremena, međutim, ako pogledamo popularnost, Rodžer Federer i Rafael Nadal su u prednosti.

Bartoli, koja radi kao teniski analitičar, u emisiji na "RMC" bavila se upravo ovom temom.

"Dobro znamo da je Novak Amerikanac, sa 24 Grend slema, 39 mastersa, šest Završnih turnira, rekordom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u broju nedelja na prvom mestu, onaj koji je igrao najviše finala Grend slemova, on bi imao statuu u svakom gradu. Nije ovo samo zato što je Srbin. To je veoma mala zemlja koja ima izuzetno burnu noviju istoriju", rekla je Bartoli i dodala:

"To je igrač koji je prošle godine dospeo na naslovne strane zbog apsolutno neverovatnog događaja. Otišlo se dalje od sportskih strana. Da igrač koji je osvojio najviše titula bude izbačen iz zemlje i pre odlaska bio u pritvoru, stavili biste ga u Netfliks seriju, ne bismo verovali".

Bartoli smatra da Đoković po rezultatima definitivno može da se meri sa najvećim sportistima ikada, poput Muhameda Alija i Majkla Džordana.

"Može li da uđe u debate zbog rezultata i činjenice da je pobeđivao u tri različite decenije? Da, ali ne u smislu popularnosti", kaže Francuskinja.

Nakon US opena, Novak je takođe govorio o temi popularnosti, istakavši da bi ga odavno dizali u nebesa da nije Srbin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NOVAK JE U RANGU DŽORDANA I ALIJA! Ona je razotkrila Zapad: "Ne smeju to da kažu jer je Srbin"

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2023

Dolazi iz zemlje sa burnom novijom istorijom...Nekadašnja šampionka Vimbldona, Francuskinja Marion Bartoli, bez dlake na jeziku govorila je o tome da Novaka Đokovića ne cene dovoljno...- Sa 24 grend slema, 39 mastersa, šest ATP finala, rekordom u broju nedelja na prvom mestu, najviše grend slem...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.