Đoković bez izgubljenog seta do devetog polufinala na Rolan Garosu

Izvor: VOA, 06.Jun.2019, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković bez izgubljenog seta do devetog polufinala na Rolan Garosu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske bez izgubljenog seta. Posle Poljaka Hurkača, Švajcraca Laksonena, Italijana Karuza i Nemca Štrufa, Đoković je sa 3:0, po setovima 7:5, 6:2 i 6:2 pobedio i 5. nosioca, još jednog Nemca - Aleksandra Zvereva. Meč je trajao dva sata i devet minuta, nešto duže od duela između Austrijanca Dominika Tima i Rusa Karena Kačanova, koji je u tri seta - 6:2, 6:4 i 6:2, dobio prošlogodišnji finalista Tim. Đoković i Tim igraće sutra za plasman u finale, odmah po završetku prvog finala na terenu "Filip Šatrije", u kojem se sastaju Španac Rafeal Nadal i Švajcarac Rodžer Federer. U duelu sa Zverevom, Đoković je probleme imao samo u prvom setu, u kojem je ​Nemac napravio i jedini "brejk" - u devetom gemu, kada je i stekao priliku da servira za 1:0 u setovima. Međutim, Novak je odmah uzvratio, a zatim nanizao još pet gemova (ukupno šest) i posle toga u potpunosti dominirao, na putu do 26. uzastopne pobede u mečevima na grand slem turnirima. Bila je to treća pobeda Đokovića u dosadašnjih pet duela sa predvodnikom mlađe generacije, a sutrašnje polufinale biće mu deveto u karijeri na Rolan Garosu. Đoković i Tim do sada su igrali osam puta, Srbin vodi 6-2 u pobedama, a u Parizu je 1-1. Đoković je trijumfovao u polufinalu 2016. na putu ka jedinoj tituli, dok je Tim bio bolji u četvrtfinalu godinu kasnije. Ukupan skor njih dvojice na šljaci je 3-2 za Đokovića, koji je dobio i poslednji duel, u dva taj-brejka, u polufinalu u Madridu, pre nešto manje od mesec dana.       
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Tenis

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVAK POSLE PLASMANA U POLUFINALE ROLAN GAROSA: Posle pobede sam se osećao veoma rasterećeno, očekuje me veoma težak meč sa Timom!

Izvor: Kurir, 06.Jun.2019

Najbolji teniser sveta Novak Djoković rekao je da se posle današnje pobede nad Nemcem Aleksandrom Zverevim i plasmanom u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske oseća rasterećeno i da će duel protiv Austrijanca Dominika Tima biti izuzetno težak.

Nastavak na Kurir...

RG: Novak najavljuje uzbudljivo polufinale

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jun.2019

Prvi teniser sveta Novak Đoković najavio je da će sutrašnji polufinale u muškom singlu na Rolan Garosu biti uzbudljiv, i za igrače i za publiku...„Mislim da je divno imati četvoricu najboljih tenisera sveta u polufinalu jer to doprinosi rivaliutetu i daje veći značaj mečevima i turniru uopšte“,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.