Đoković: Verujem u sedmu titulu u Melburnu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2017, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Verujem u sedmu titulu u Melburnu

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da duboko veruje u osvajanje sedme titule na Australijan openu, čime bio postao najuspešniji u istoriji prvog gren slema u sezoni.

Đoković i Roj Emerson sa po šest titula su najuspešniji u istoriji Australijan opena, a Srbin bi se trećim uzastopnim trofejom osamio na večnoj listi u Melburnu.

"Mnogim teniserima je Australijan open omiljeni gren slem, među kojima sam i ja. Melburn je moj daleko najuspešniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gren slem, volim da igram ovde i jedva čekam početak. Da ne verujem u sedmu titulu ne bih se ni pojavio u Australiji", rekao je Đoković, a prenose lokalni mediji.

On je dodao da ovogodišnji turnir dočekuje znatno iskusniji i da veruje da će pravu formu dostići kada bude najpotrebnije.

"Ova godina je veliki izazov za mene, nadam se da ću adekvatno odgovoriti na njega. Naučio sam mnogo iz prethodnog perioda, teško da ću ponoviti formu iz 2015. ili početka 2016, ali tražim novu", zaključio je trenutno drugi teniser sveta.

Đoković odbranu titule u Melburnu počinje protiv Španca Fernanda Verdaska, protiv kog ima uspešan međusobni skor.

Đoković bi u eventualnom drugom kolu igrao sa pobednikom meča Denis Istomin – kvalifikant. Mogući protivnici u polufinalu su Raonić, Monfis i Nadal.

Drugi srpski nosilac, Viktor Troicki igraće u prvom kolu sa reprezentativcem Bosne i Hercegovine Damirom Džumhurom, trenutno 70. igračem sveta. Njega u eventualnom trećem kolu može da sačeka četvrti nosilac Stan Vavrnika.

Prvi nosilac Endi Marej počinje takmičenje protiv Ilje Marčenka, a u eventualnom drugom kolu ga čeka pobednik meča Lu Jensuna i kvalifikanta.

Četvorostruki šampion Rodžer Federer ima težak posao, pošto ga u osmini finala čeka peti nosilac Kei Nišikori, a u četvrtfinalu Marej.

Takmičenje na prvom grend slemu sezone počinje u ponedeljak.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis,   Rafael Nadal

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković odbranu titule počinje protiv Verdaska

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jan.2017

Srpski teniser Novak Đoković počeće odbranu titule na Otvorenom prvenstvu Australije protiv Španca Fernanda Verdaska, a u njegovoj polovini žreba nalaze se i Rafael Nadal, treći igrač sveta Miloš Raonić, zatim Dominik Tim i Gael Monfis, odlučeno je današnjim žrebom u Melburnu...Đoković...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

AO žreb: Ðoković na Verdaska, Troicki - Džumhur

Izvor: BKTV News, 13.Jan.2017

Srpski teniser Novak Ðoković odbranu titule na Australijan openu počeće mečom protiv Španca Fernanda Verdaska...Ðoković, šestostruki šampion u Melburnu, ukoliko uspešno prebrodi prvu prepreku u drugoj rundi ide na boljeg iz duela između Denisa Istomina (Uzbekistan) i kvalifikanta...Novak...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.