Izvor: RTS, 23.Apr.2021, 17:04

Đoković: Turniri u Srbiji šansa za domaće tenisere

Novak Đoković je nakon pobede nad Miomirom Kecmanovićem izjavio da je dugoročni cilj Srbija opena da pruži šansu što većem broju srpskim teniserima, kako bi se oni takmičili protiv najboljih na svetu.
Najbolji srpski teniser plasirao se u polufinale Srbija opena savladavši sunarodnika Miomira Kecmanovića sa 6:1, 6:3.

Novak je nakon meča pričao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o značaju turnira u Srbiji.
"Veliko je zadovoljstvo igrati u Srbiji, to svi mi igrači iz Srbije govorimo još od ranije. Nikada nisam imao priliku da se susretnem sa Mićom na terenu, a ni sa ostalima se nisam sastajao mnogo puta. Nadam se da ćemo na nekom narednom turniru i narednih godina imati što više naših igrača. To je dugoročni cilj ovog turnira", rekao je Novak nakon meča.
Svetski broj jedan naveo je značaj turnira u Srbiji u periodu pandemije koronavirusa.
"Cilj je da damo domaćim teniserima priliku da se takmiče sa najboljima na setu i imaju veoma značajno iskustvo i priliku da zarade bitne poene. To je sa ovim ludim restrikcijama i merama otežano, prođe nekoliko meseci da ne igraju profesionalne turnire. Srećan sam i ponosan zato što imamo ovakav turnir i što ćemo ih još više imati u budućnosti", dodao je Đoković.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković nahvalio Kecmanovića i poručio: Beogradski turniri su prilika našim teniserima da igraju sa najboljima

Izvor: MozzartSport.com, 23.Apr.2021

Prvi reket sveta očekuje veći broj domaćih tenisera narednih godina u Beogradu..Nije Novak Đoković dozvolio iznenađenje u svom prvom susretu sa Miomirom Kecmanovićem i očekivano se plasirao u polufinale Serbia opena...Iako rezultat 6:1, 6:3 pokazuje da se najbolji teniser sveta nije namučio...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.