Đoković: Sudija pogrešio, ne razumem zašto bez čelendža

Izvor: N1 televizija, 07.Jul.2018, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Sudija pogrešio, ne razumem zašto bez čelendža

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Britanca Kajla Edmunda u trećem kolu Vimbldona, a meč na Centralnom terenu obeležila je i neverovatna greška sudije Džejka Garnera.

Đoković je savladao Edmunda rezultatom 4:6, 6:3, 6:2, 6:4, pa će igrati protiv Karena Hačanova iz Rusije u narednoj rundi.

U četvrtom setu je američki sudija Garner dodelio poen Edmundu, iako >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je bilo očigledno da je loptica dva puta odskočila pre nego što ju je Britanac udario i osvojio poen. Da sve bude gore, radilo se o poenu kojim bi Đoković došao do brejka.

Na pitanje novinara da li je Garner pogrešio Đoković je odgovorio potvrdno.

"Da, bila je to veoma čudna situacija, da budem iskren. Prvo, jedino što sam želeo da znam od njega je kako je moguće da je Kajl tako pogodio loptu, tako čisto i ravno, ako ju je udario ramom reketa. Ako je zakačite ramom, trebalo bi da se smanji trajektorija loptice. Bio sam 100% ubeđen da je odskočila dva puta. Rekli su mi da jeste. Svako može da napravi grešku, to je OK. Ne razumem zašto mi nije dozvolio čelendž. Pitao sam ga. Prvo mi se nije dopala njegova odluka, pa sam ga pitao. Razumem da je bilo potrebno vreme, ali zašto nisam mogao da tražim čelendž. Ako nisam mogao da promenim odluku, hteo sam objašnjenje. Pitam sam ga mogu li da tražim čelendž, ali mi je rekao da je kasno. Da, to je bila čudna odluka, ali dešava se", rekao je Đoković.

Protiv Edmunda je Đoković napravio preokret, za svoju četvrtu pobedu protiv Britanca.

"Edmund je igrao svoj najbolji tenis u poslednjih 12 meseci, tako da sam veoma zadovoljan zbog preokreta. On je pobedio u našem poslednjem duelu. Videli ste, igrao je bolje od mene prvih set i po. Igrao je veoma dobro, pogađao sa svih strana, sa osnovne linije, servirao dobro. Bio je veoma kvalitetan meč. Bilo je napeto u nekim poenima, naročito u četvrtom setu, kada je bilo neizvesno. Naterao sam ga da odigra ekstra udarce, u devetom gemu sam došao do važnog brejka i to mi je pomoglo da pobedim", istakao je Srbin.

Novinari su pitali Novaka i da li misli da je Edmund prevarant zbog toga što nije priznao da je lopta dva puta dodirnula zemlju, kao što su neki sugerisali na društvenim mrežama.

"Ne, ne, ne. On to nije zaslužio. On je veoma dobar momak. Poznajem ga, veoma ga poštujem, njega i njegov tim. Dobro se slažemo. Nemam ništa protiv njega. On je samo trčao napred ka lopti, bacio je reket. Nije mogao da zna", dodao je Novak.

Izvor: Sport klub

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.