Đoković: Razbesnelo me je – morao sam to da uradim

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 23:27

Đoković: Razbesnelo me je – morao sam to da uradim

Srpski teniser Novak Đoković kaže da ga je poraz na Vimbldonu motivisao na američkoj turneji.

Novak je izgubio od Karlosa Alkarasa u finalu Vimbldona, da bi potom osvojio Sinsinati i US open.

"To me je toliko razbesnelo da sam morao da dođem i pobedim sve u Americi, što sam i učinio", rekao je Đoković.

"Sports Ilustrejted", koji je na naslovnoj strani napisao "da je GOAT debata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gotova", napravio je priču o Novaku, kroz koju je "provukao" različite, interesantne izjave.

Novak je tokom karijere često bio u senci Rodžera Federera i Rafaela Nadala, ali je vremenom dobijao sve više pažnje i ljubavi, naročito kako ovog dvojca ili bar Rodžera Federera, nema na velikoj sceni.

"Možda je to zato što Rodžer i Rafa nisu tamo. Osećam da dobijam više ljubavi od publike, zaista cenim i poštujem to", kazao je Novak, pa nešto kasnije dodao:

"Veći deo karijere sam igrao u neprijateljskom okruženju, ali sam naučio kako da napredujem. Ljudi misle da je zapravo bolje za mene ako me navijači ne vole. To izvlači najbolje iz mog tenisa".

Upitan je i tome kada će završiti karijeru.

"Možda će trenutak postati bliži kada prestanem da osvajam Grend slemove i kada ne budem u stanju da budem među glavnim kandidatima za velike titule. Kada mladi momci počnu da me šutiraju, onda ću verovatno početi da razmišljam i da se pitam da li da nastavim. Ali, za sada je sve u redu", zaključio je Novak.

Novak se trenutno priprema za nastup na Indijan Velsu, gde ga nije bilo pet godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.