Izvor: B92, 06.Mar.2020, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Podrška za bratski narod u Crnoj Gori

Novak Đoković objavio je na svom Tviteru fotografiju sa jednog od masovnih okupljanja pravoslavnih vernika u Podgorici uz pozdrav i podršku "bratskom narodu".

U Crnoj Gori se već nedeljama, svakog četvrtka i nedelje, u više gradova održavaju litije Srpske pravoslavne crkve (SPC) u znak protesta protiv spornog Zakona o slobodi veroispovesti na kojem prisustvuje više desetina hiljada vernika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i građana Crne Gore.

Tim zakonom je predviđeno da država preuzme u vlasništvo imovinu SPC, odnosno njene crkve i manastire.

Shodno ovom zakonu, nakon 800 godina postojanja, verska zajednica SPC u Crnoj Gori od 8. januara, ukazuju stručnjaci, više nema ni stauts pravnog lica, a njena imovina se tretira kao imovina bez vlasnika.

Tako će nacionalizacija objekata i zemljišta u posedu SPC biti vršena bez naknade – popisom i uknjižbom države Crne Gore kao novog vlasnika tih nepokretnosti, a rešenja o upisima trebalo bi da budu dostavljena SPC, kao zainteresovanom licu.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NOVAK ĐOKOVIĆ PODRŽAO LITIJE: Pozdrav i podrška za bratski narod u Crnoj Gori!

Izvor: Kurir, 06.Mar.2020

Najbolji teniser sveta Novak Đoković objavio je fotografiju na Instagramu u znak podrške litijama u Crnoj Gori.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.