Đoković: Ovo više ne sme da se dešava

Izvor: B92, 24.Sep.2023, 07:46

Đoković: Ovo više ne sme da se dešava

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastavlja da se kroz svoj PTPA bori za prava igrača.

Tokom svog poslednjeg obraćanja, ispred ove nezavisne asocijacije tenisera, bavio se pitanjem tenisa i kladionica kao sponzora.

"Zbog integriteta sporta nama igračima nije dozvoljeno da na odeći reklamiramo kladionice dok igramo na terenu i mi ne dobijamo pravedni deo. Kada kažem pošteno, mislim na 50-50 sa turnirima kojima je dozvoljeno da kao glavne sponzore >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imaju kladionice", rekao je Đoković i dodao:

"Dakle, to je najjednostavnije i za mene je potpuno prihvatljivo. Lično, verovatno ne bih imao kladionicu kao sponzora, ali znam da 95 odsto igrača bi. Ja bih to podržao, ali ako to nije dozvoljeno, onda zaslužujemo da imamo 50 odsto udela koji turnir dobije od ovih sponzorskih ugovora sa kladionicama".

Novak smatra da u ovoj oblasti igrači nemaju nikakve benefite.

"Milijarde i milijarde dolara se obrću na nedeljnom nivou sa teniskih turnira na različitim nivoima. Igrači su u neprivilegovanoj poziciji. Osećam da o ovome moramo da više da razgovaramo. Moramo da podignemo svest igrača o ovom pitanju. U konkretno ovoj oblasti igrači nemaju nikakvu korist, dok ostatak teniskog ekosistema očigledno profitira i jednostavno ne možemo da dozvolimo da se ovo više dešava. Ovo je veoma značajna stvar i deo novca kojeg igrači moraju da se dokopaju", kazao je Novak.

Novak je dodao i da, kad god bi se u ATP-u razgovaralo o ovom pitanju, ono što bi obično isplivalo na površinu jeste integritet, odnosno borba da se igrači ne kompromituju, ne klade ili ne varaju na nek i drugi način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đoković: Ovo više ne sme da se dešava

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Sep.2023

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nastavlja da se kroz svoj PTPA bori za prava igrača.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.