Đoković: Nisam želeo da budem u ovakvoj situaciji

Izvor: B92, 02.Sep.2023, 08:18

Đoković: Nisam želeo da budem u ovakvoj situaciji

Srpski teniser Novak Đoković je za medije nakon meča sa Laslom Đereom govorio u miks zoni, a ne uobičajeno u konferencijskoj sali.

Đoković je slavio u trećem kolu US opena posle preokreta sa 4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3, a pred novinarima se pojavio u 2.00 ujutru po lokalnom vremenu.

"Odigrao sam dva različita meča u jednom praktično, rezultat u trećem i četvrtom setu nije pravedan, mislim da je bio mnogo bliži. Nikada ga nisam video da ovako igra, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izuzetno dobro je osećao loptu, bio je taktički dobro pripremljen. Odlično je otvorio meč, komfornije se osećao na početku. Iskreno, ja sam morao da igram na većem nivou u prva dva seta. Rekao sam mu na mreži da ovako nastavi, jer ako bude nastavio da igra ovako samo će napredovati na listi. Sjajan momak, jako radi i sada je pokazao da zaslužuje da bude bolje pozicioniran na ATP listi", rekao je Đoković.

"Možda kada sam osvojio treći set, rekao sam sebi da sam se mentalno vratio, da ga imam. Borio se, bio je miran, nije pokazivao puno emocija, ja sam podizao svoju igru i dobro sam servirao kada je trebalo. Pogotovo u petom gde je bio samo jedan brejk viška, a on imao brejk šansu da se vrati u meč."

Đoković je po drugi put u karijeri uspeo da "okrene" 0-2 na betonu.

"Poruka koju šaljem ostalim igračima jeste da da još mogu da igram pet setova, da se vratim od 0-2 i da tako pošaljem snažnu poruku rivalu. Mada, iskreno, nisam želeo da budem u ovakvoj situaciji. Nadam se da ću se vratiti na pravi put u narednom meču", istakao je Novak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.