Đoković: Nisam verovao da ću pričati o 24 Grend slem titule

Izvor: B92, 11.Sep.2023, 02:08

Đoković: Nisam verovao da ću pričati o 24 Grend slem titule

Srpski teniser Novak Đoković istakao je da je osećaj nestvaran nakon osvajanja 24. Grend slem titule.

Đoković je pobedom u finalu nad Danilom Medvedevim (3:0) stigao do treće titule na četiri najveća turnira u sezoni.

"Ne znam odakle da počnem, puno mi znači. Moram to da kažem, živim san iz detinjstva. Takmičim se u sportu koji je dao sve mojoj porodici. Došli smo iz teške situacije 90-ih, ratovi... Moji roditelji su me mnogo podržali da bi mi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dali podršku. Ovo je skup sport, nije svima dostupan. Niko se u mojoj porodici nije bavio tenisom, tako da malo čudan izbor. Veliku podršku sam imao. Ovo je vaš trofej koliko i moj. Volim vas", rekao je Đoković u uvodnoj reči, pa dodatno prokomentarisao izjednačenje 24. Grend slem titule koliko ima i Margaret Kurt, rekorderka u ženskoj konkurenciji:

"Pisati istoriju je nešto specijalno. Na svaki mogući način specijalan. Imao sam dečački san da budem šampion i osvojim VImbldon. Kada sam to ostvario, pojavili su se novi ciljevi. Nisam verovao da ću biti sa vama i pričati o 24. Grend slem titule. Poslenjih par godina sam shvatio da imam šansu da jurim istoriju."

O Danilu Medvedevu.

"Izvini što nisam počeo da pričam o tebi. Nemoj da shvatiš na pogrešan način, srećna godšnjica tebi i tvojoj ženi. Šalu na stranu, on je toliko bio dobar prema meni i mom timu. Još kad si bio junior, vidi se ta evolucija vašeg odnosa i tebe. Sigurno znam da je pred vama mnogo još dobrih stvari. Sigurno još Grend slem titula. On je veoma autentična ličnost", kaže Novak.

Upitan je i da prokomentariše majicu posvećenu Kobiju Brajantu.

"Razmišljao sam o majici pre sedam dana, nikome to nisam rekao do pre par dana. Kobi mi je bio blizak prijatelj. Mnogo smo pričali o mentalitetu pobednika, kako se vratiti posle povrede. Kako biti na vrhu. On je bio jedan od ljudi na koje sam najviše računao, uvek je bio spreman da ti da podršku. Mnogo nas je potresla njegova smrt. On je nosio 24 kada je postao legenda Lejkersa", zaključio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đoković nakon osvajanja 24. Grend slem titule: Da nisam iz Srbije, odavno bih bio dignut u nebesa na sportskom nivou

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Sep.2023

Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle osvajanja Ju Es opena i podizanja 24. grend slem pehara u karijeri da bi odavno bio dignut u nebesa na sporstkom nivou da nije iz Srbije. Đoković je, odgovarajući na pitanje novinara da li se sad smatra jednim od najboljih sportista svih vremena, rekao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.