Đoković: Dobro je sačuvati snagu

Izvor: Mondo, 03.Jun.2019, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Dobro je sačuvati snagu

Srpski teniski as zadovoljan što je brzo završio meč protiv Štrufa i oprezan pred četvrtfinale protiv Fonjinija.

Ne računajući period do prvog brejka, za vođstvo od 5:3, Novak Đoković je savladao Jana Lenarda Štrufa lakše nego što se očekivalo.

Posle prva tri meča na Otvorenom prvenstvu Francuske, u kojima je prepustio rivalima po osam gemova, u ponedeljak je protiv solidnog, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ali verovatno i umornog Nemca (u prethodnom kolu igrao pet setova protiv Čilića) bio još efikasniji - 6:3, 6:2, 6:2.

"Zaista sam zadovoljan svim aspektima moje igre i motivisan da nastavim da se borim za trofej", poručio je Đoković.

On se u 10. uzastopno četvrtfinale Rolan Garosa, što je novi rekord, plasirao bez izgubljenog seta, a to ove godine nije uspelo Rafaelu Nadalu.

"Ne smeta mi što sam rutinski stigao u osam najboljih na turniru. Imam dovoljno iskustva vezanih za dramatične mečeve, brejk lopte i trenutke napetosti. Dobro je biti testiran, ali dobro je i sačuvati snagu za najvažnije mečeve", rekao je najbolji teniser sveta.

Do druge titule na pariskoj šljaci i drugog "Nole Slema" (trijumfa na četiri uzastopna grend slem turnira), treba da zabeleži još tri pobede.

U sredu na red dolazi Fabio Fonjini, teniser koji je uspeo da stavi pod kontrolu svoj temperament i tako dostigne viši nivo od onog na kome se nalazio ranijih godina.

Novak ima perfektan skor u međusobnim susretima - 8:0, uz set-razliku 16:2 - ali poslednji put su se sastali pre dve i po godine, dok na šljaci nisu odmerili snage još od mastersa u Monte Karlu 2013!

"Fabio je jedan od najtalentovanijih tenisera na ATP Turu. Nedostajala mu je konstantnost, ali u poslednjih godinu i po deluje da je uspeo da sklopi sve kockice. Ima igru za velike rezultate, a šljaka mu je omiljena podloga. Nisam iznenađen što je nedavno osvojio Monte Karlo", kaže Đoković.

Duel dvojice vršnjaka (Fonjini je rođen samo dva dana posle Novaka, 24. maja 1987. godine) na rasporedu je u sredu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Đoković: Dobro je sačuvati snagu

Izvor: Mondo, 03.Jun.2019

Srpski teniski as zadovoljan što je brzo završio meč protiv Štrufa i oprezan pred četvrtfinale, u kome će se sastati sa Zverevom...Ne računajući period do prvog brejka, za vođstvo od 5:3, Novak Đoković je savladao Jana Lenarda Štrufa znatno lakše nego što se očekivalo...Posle prva tri...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.