Đoković: Bolje je sada – možeš da pričaš i vičeš, ono što ja radim

Izvor: B92, 04.Sep.2023, 05:09

Đoković: Bolje je sada – možeš da pričaš i vičeš, ono što ja radim

Srpski teniser Novak Đoković govorio na konferenciji za medije posle pobede nad Bornom Gojom u osmini finala US opena.

Trostruki šampion Otvorenog prvenstva Amerike slavio je rezultatom sa 6:2, 7:5, 6:4 i u narednoj rundi igraće protiv Tejlora Frica.

"Zadovoljan sam. Dobro sam ušao u meč, dobar intenzitet. Prva dva seta su sada bila drugačija nego u trećoj rundi. Uspeo sam da mu pročitam servis i na kraju pobedim", kaže Novak.

Na tribinama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bio NFL igrač Eron Rodžers.

"Nadam se da je uživao. Tom Brejdi je na Rolan Garosu sedeo pored moje žene, imamo jako dobre odnose, imam veoma mnogo poštovanja prema njemu. Dugotrajan je, on je takođe u centru pažnje zbog dugovečnosti. Pokušavam da održim vezu sa sportistima iz drugih sportova, poistovećujem se sa njima, poštujem njihovu veličinu. Oni su u svojim sportovima veliki, želite da učite od njih, nikada ne znate koliko nešto može inspirativan. Zlatan, koji mi je omiljen i sam fudbal, on ima balkanski mentalitet, to razumem jako dobro i znamo se 15 godina. Nikola Jokić je najbolji košarkaš sveta, neverovatan čovek, svi su oduševljeni šta radi na košarkaškom terenu. Nisam ekspert, ali sam srećan što srpski igrač dominira u NBA ligi, nikada se to nije na tom nivou dešavalo. Volimo se i podržavamo, pratim i da smo ušli u četvrtfinale Mundobasketa. Pratim i odbojku, naravno da pratim, sport je moje polje života, znam kroz šta prolaze i divim im se".

Pričao je Novak i o narednom duelu sa Tejlorom Fricom.

"Fric će imati podršku. Očekivano je pošto se igra u Americi. Bilo bi iznenađenje da nije tako. Za Ameriku je važno što ima trojicu u četvrtfinalu. Amerika ima neke od najboljih ikada. Sampras, Agasi, Konors... Oni su postavili visoke standarde, tako da sve osim grend slem titule nije bitno. Amerika je velika teniska nacija. Imali su nedavno uspeha. Tijafo je igrao polufinale prošle godine, Pol je igrao protiv mene u polufinalu Australijan opena. Ne mogu da pričam o tome šta bi trebalo da uradi. Biću spreman za taj meč. Analiziraću prethodne mečeve, naročito onaj u Sinsinatiju. Igrali smo nekoliko puta prethodnih godina. Ima dobar servis, forhend. Sigurno da će biti motivisan da pobedi u takvoj atmosferi", jasan je Đoković.

Novaka su na konferenciji pitali da li postoji pitanje koje nikada nije dobio, a želeo bi da govori o tome.

"Ne znam koliko me dobro poznaješ, ali imam način da kažem nešto, a da me ne pitaš. Večeras nemam tu agendu o čemu bih voleo da pričam. Zavisi od raspoloženja. Nekad sam raspoložen da pričam o sportu, zdravlju, pripremi, stvarima o kojima se ne priča toliko. Nešto ne želiš da govoriš jer drugi slušaju, tako da ima vaganja šta želiš da podeliš".

Još jednom je izneo komplimente na račun igre Borne Goja.

"Čestitke Borni na fanstičnom turniru. Značiće mu za dalje, za samopouzdanje. Vrlo brzo će graditi renking na gore. Ušao je zasluženo u Top 100".

Prokomentarisao je nedavni intervju Goja, u kojem je rekao da je tenis umirući sport i da bi u "belom sportu" sve trebalo promeniti.

"Ne bih se složio da je tenis umirući sport. Ali shvatam suštinu. Neke stvari bi trebalo da se promene. Nekst Gen turnir je napravljen da bi se Neke stvari testirale koje bi mogle da se ubace u profesionalni tenis", smatra Novak.

Dodao je i da nema ništa protiv dozvoljenog "koučinga".

"To se dešavalo i pre nego što su ga dozvolili. Sada je još bolje, možeš da pričaš, da vičeš, ono što i ja radim. Interesantno je za gledaoce, publiku. Ne bih baš sve da se čuje, jer suparnički tabor može da čuje", dodao je trostruki šampion US Opena.

Upitan je šta bi od sportiva voleo da gleda i eventualno koje sportiste, takmičenja i klubove.

"Želeo sam da gledam Jokića, ali nisam mogao da se organizujem. Voleo bih njega, sada kada je na vrhuncu. Prošle godine sam imao priliku da pratim na prijateljskim utakmicama koje su imali u Sloveniji i Srbiji. Osećao sam se kao dečak, koji je gledao košarkaše sa divljenjem. Volim skijanje. Gledao sam kao mali sa ocem. Kicbil spust, to bih voleo. Ima dosta dešavanja koja bih voleo da gledam. Finale Lige šampiona, Evroligu ću pratiti, i Zvezdu i Partizan. Zvezdu u fudbalu", obećao je.

Odgovorio je i na pitanje da li je istina da očevi više vole ćerke, a majke sinove.

"Verovatno bih mogao da potvrdim. Ne u konktekstu da više volim ćerku nego sina. Volim svakog na poseban način. To je nemerljiva ljubav, ne može da se podeli sa bilo čim. Osetljiviji sam na nju. Otopim se kada mi ona nešto kaže, a ona je manipulatorka mala, pa me vrti oko malog prsta. Stefan je drugačiji. Muški odnos je malo čvršći. Da ga pripremim za život, da nosi sebe i buduću porodicu", zaključio je Novak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.