Đere režirao dramu, ali Đoković posle pet setova izborio osminu finala Ju Es Opena

Izvor: VOA, 02.Sep.2023, 07:49

Đere režirao dramu, ali Đoković posle pet setova izborio osminu finala Ju Es Opena

Novak Đoković se plasirao u osminu finala Ju Es Opena, pošto je posle velike borbe savladao drugog po rangu srpskog igrača Lasla Đerea sa 3:2, po setovima 4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3. Uzbudljivi duel na stadionu trajao je tri sata i 45 minuta. Đere je bio na korak od najveće pobede u karijeri, ali Đoković se "probudio" posle dva izgubljena seta, preuzeo kontrolu i pokazao zašto je, uz Španca Karlosa Alkaraza najveći favorit za osvajanje pehara. Protivnik Đokovića u osmini finala biće hrvatski teniser Borna Gojo koji je u trećem kolu pobedio Čeha Jiržija Veselog sa 3:0. Đoković i Gojo se do sada nisu sastajali. Đere je sjajno otvorio meč i već u prvom gemu je napravio brejk. Ispostavilo se kasnije da je to bio ključni period prvog seta, pošto Đoković uprkos svim pokušajima, nije uspeo da oduzme 28-godišnjaku iz Sente. Mlađi od dvojice srpskih tenisera nije popustio ni za pedalj u drugom setu. Ni Đoković, ni Đere nisu gubili servis do sedmog gema. I kada je publika verovatno očekivala da prvi posustane Đere, desilo se upravo suprotno. On je u sedmom gemu došao do tri brejk lopte, a drugu je iskoristio i poveo sa 4:3. Kao da je on bio taj koji je u dosadašnjoj karijeri osvojio mnogo trofeja, Đere je rutinski sačuvao prednost i došao do 2:0 u setovima. Sateran u ćošak, Đoković je zaigrao znatno bolje u trećem setu i relativno lako i brzo rešio ovaj period meča u svoju korist, dozvolivši Đereu da osvoji samo jedan gem. Sa dva brza brejka, Đoković je poveo sa 5:0 i najavio nastavak borbe. Kada su na početku četvrtog seta teniseri "razmenili" brejkove, delovalo je da predstoji velika borba. Ali tako nije mislio Đoković koji je u nastavku ostavio Đere na tom jednom osvojenom gemu i bilo je jasno da će ovaj meč biti rešen u petom setu. Na početku odlučujućeg seta, Đoković je nastavio da dominira, Đere je donekle pao u igri i dozvolio mu da veoma brzo napravi brejk. U tom trenutku Đoković je imao niz od osam uzastopno osvojenih gemova. Đere je uspeo da oteža Đokoviću završnicu seta, imao čak i priliku da uzvrati brejk u poslednjem gemu meča, ali je najbolji srpski teniser iskoristio drugu meč loptu i nastavio pohod ka trofeju. Bio je ovo tek drugi međusobni duel Đokovića i Đerea na ATP turu, a prethodni su imali prošle godine na Srbija openu u Beogradu kada je iskusniji i trofejniji teniser slavio sa 2:6, 7:6, 7:6.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković pobedio Đerea u trećem kolu Ju-Es opena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2023

Drugi teniser sveta Novak Đoković savladao je Lasla Đerea sa 3:2 (4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3) u trećem kolu Ju-Es opena (US Open).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Đoković već zna sa kim bi igrao u osmini finala US Opena

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 02.Sep.2023

Sa Novakom se nikada nije sastajao Novak Đoković i Laslo Đere odmeriće međusobno snage u trećem kolu US Opena, a sada i znaju ko bi im bio protivnik ukoliko odu korak dalje – u pitanju je hrvatski teniser Borna Gojo koji je napravio uspeh karijere plasiravši se u osminu finala Grend slema....

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

NEMA SPAVANJA: Evo kada Novak igra u osmini finala US Opena

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2023

Hrvat je protivnik...Srpski teniser Novak Đoković i Hrvat Borna Gojo igraće meč osmine finala Ju Es opena u noći između nedelje i ponedeljka, sa početkom u jedan čas ujutru po srpskom vremenu, saopštili su organizatori takmičenja...Prvi međusobni meč Srbina i Hrvata postavljen je kao prvi...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.