Đere: Neću izgubiti od Đokovića u svlačionici

Izvor: B92, 30.Avg.2023, 22:55

Đere: Neću izgubiti od Đokovića u svlačionici

Laslo Đere je pobedom nad Igom Gastanom obezbedio plasman u treće kolo US opena, a tamo će igrati protiv Novaka Đokovića.

Srpski derbi biće na programu petog dana takmičenja u Njujorku, a tačan termin biće naknadno određen.

"Nema mnogo tajni, on je najbolji svih vremena, trenutno u najboljoj formi od svih, što je pokazao u Sinsinatiju. Ne mogu da imam ogromna očekivanja, ali daću sve od sebe, trudiću se. Cilj mi je da izađem sa istim stavom kao u svakom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugom meču, sa istim fokusom, a da ne razmišljam ko je s druge strane mreže", rekao je Đere na konferenciji za medije posle meča.

"Imam iskustva sa top 10 igračima, igrao sam i Noletom i Alkarazom, ne smem da izađem kao da sam već izgubio, tako oni često dobijaju mečeve, u svlačionici. U prošlosti sam uspevao često da izađem sa verom i određenom dozom samopouzdanja, ali Noleta je najteže pobediti, on je najteži rival za zamisliti".

Đere je istakao da je radio na novim stvarima i da je sada prava prilika da to pokaže na delu.

"Nema sad prostora da se menja ni teniski ni psihički, radio sam na raznim stvarima i ovo je prilika da to pokažem na delu. To će biti glavni cilj. Ne želim ni njemu nj bilo kome drugom da poklonim pobedu".

Gastona je savladao posle samo 94 minuta borbe, izgubivši samo šest gemova.

"Zadovoljan sam što sam brzo završio i bez komplikacija. Nezgodan je protivnik, pokazuje da mu nije stalo i da se predao, a u stvari nije tako, tako me je i dobio prošli put kada smo igrali. Nije igrao najbolje što može, a ja sam nastojao da ostanem koncentrisan do kraja, jer on ume da preokrene".

Na kraju je istakao Đere da je ovo najbolja grend slem godina za njega.

"Po drugi put u trećem kolu, srećan sam. Nije bilo lako, ali tu sam gde sam. Imao sam mečeva na velikim stadionima, sa Nadalom na Rod Lejveru, na Šatrijeu sa Zverevom i Medvedevom, kao i Dejvis kup u Francuskoj. Neću biti pod utiskom, to neće biti problem, uživaću", poručio je Laslo Đere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.