ĐOKOVIĆ: Žao mi je što Nadal ne igra, pokušaću da osvojim Monte Karlo

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2023, 10:16

ĐOKOVIĆ: Žao mi je što Nadal ne igra, pokušaću da osvojim Monte Karlo

Srpski teniser prvi favorit u Kneževini.

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković rekao je da mu je žao što Španac Rafael Nadal neće igrati na mastersu u Monte Karlu, ali je dodao da želi da osvoji titulu na ovom turniru. Nadal je otkazao nastup na turniru u Monte Karlu, pošto se nije oporavio od povrede.

 - To je gubitak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za turnir i generalno za tenis, jer je Nadal ubedljivo najbolji teniser na šljaci u istoriji. Znamo koliko je puta osvajao Monte Karlo i sve druge turnire. Mislim da je ovo prilika za sve nas druge - kada on nije tu, da pokušamo da osvojimo titulu - rekao je Đoković, prenosi zvanični sajt ATP-a.

Na mastersu u Monte Karlu neće igrati još jedan Španac Karlos Alkaraz koji je odustao takođe zbog povrede.

 - Alkaraz je godinu i po dana jedan od najboljih igrača na svetu na bilo kojoj podlozi. Dokazao je to tako što je osvojio grend slem titulu na betonu, a verovatno je većina mislila da će se to desiti na šljaci. To ilustruje koliko je kompletan teniser. Ima izvanredan mentalitet, borbeni duh, uvek pritiska, oduzima vreme protivniku i prilagođava se dobro taktički svakom rivalu - istakao je srpski teniser i naveo da su pored Alkaraza, Janik Siner i Holger Rune buduća "Velika trojka" svetskog tenisa. - Osvežavajuće je imati još jedno novo rivalstvo o kojem će ljudi govoriti: Alkaraz - Siner. Videli smo neke uzbudljive, neverovatne mečeve između njih dvojice, uključujući onaj u Majamiju. Njih dvojica i Rune su možda sledeća ''Velika trojka''.

Pogledajte kako izgleda Vanja, supruga Novice Veličkovića
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.